Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У чому сила групових занять спортом?

У кожної людини свій склад характеру і звички, тому хтось любить займатися спортом на самоті, а хтось шукає компанію і товаришів для спільних тренувань. Але є і ті, хто довгий час не може вирішити, що ж краще. 

Психологія

Групові тренування дуже багатьом дозволяють більш ефективно займатися за рахунок змагального ефекту. Ви при цьому не тільки змагаєтеся з кимось, хто в групі явно більш тренований, ніж ви самі, але і можете отримувати позитивні емоції, демонструючи свої результати. Крім того, в групі завжди є новачки зі слабким рівнем підготовки, так що навіть вправа, яка поки що виконується вами неідеально, буде здаватися лише викликом самому собі. Якщо ви шукаєте ефективні групові заняття спортом, то вот описание тренувань, які проводяться у спортивному комплексі "Олімпійський стиль".

Психологічний ефект від спільних тренувань з іншими людьми не варто недооцінювати. Ви не дасте собі розслабитися серед інших людей і будете завжди намагатися якщо не вирватися не перші місця, то хоча б виконувати все краще, ніж «середній» учасник. Це підвищує ефективність від занять.

Швидка реакція

У групових заняттях завжди є можливість побачити різні версії виконання вправи від людей з різним рівнем підготовки. Так що ви швидко скоректуєте і зрозумієте, на що вам рівнятися, тому що так ідеально, як у тренера, з першого разу все одно не вийде.

Крім того, не варто думати, що група з кількох людей означає, ніби інструктор не буде звертати на вас уваги. Він все одно допоможе і підкаже в приватному порядку, а також ви будете вчитися, слухаючи інструктаж для інших.

Навантаження по плечу

Здавалося б, персональний тренер - ідеальне рішення для тренувань. Але не всім подобається, коли кожна секунда їх тренувань розглядається під мікроскопом і оцінюється. На групових заняттях «особистого простору» набагато більше, і є можливість злегка підлаштовувати тренування під себе. При цьому загальний темп занять високий, так що розслабитися не вдасться.

Соціальність

Посмішка, підбадьорююче поплескування по плечу, розмова в роздягальні - завдяки груповому фітнесу можна завести хороших друзів, які можуть дати відмінні спортивні поради. І разом завжди веселіше!

Доступність

Нарешті, важливий фактор - це доступність занять за ціною. Особистий тренер, на жаль, не всім по кишені, а вартість групових занять завжди помірна і демократична. Так що ви можете вибрати і випробувати хоч десяток різних активностей - і вибрати ту, де група найбільше вам подобається!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь