Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості вибору матраца: на що звертати увагу?

Загальновідомо, що майже третину життя люди проводять в ліжку, тому хороший матрац для сну не розкіш, а необхідність. 

Щоб вибрати хороший матрац, потрібно в першу чергу звернути увагу на наповнювач. Наповнювачі бувають наступних різновидів:

  1. Вата. З появою нових, сучасних матеріалів інтерес до ватних матраців на деякий час ослаб, але в останні роки зріс знову. Покупців приваблюють хороші показники пружності, натуральний склад і невисока вартість. Що стосується довговічності, якісний ватний матрац класу «люкс», при правильному догляді, здатний прослужити довгі роки, не втрачаючи споживчих властивостей. Часто його купують на дачу. До речі, купить матрас Велам можна за привабливою ціною.
  2. Кокосове волокно. Натуральний, довговічний, екологічний, гіпоалергенний матеріал. Використовується в комбінованих моделях, в поєднанні з основою з пінополіуретану.
  3. Пінополіуретан. Найпопулярніший на даний момент матеріал, завдяки невисокій вартості. Виробляються як повністю пінополіуретанові матраци, так і комбіновані. За структурою нагадує поролон, але відрізняється від нього кращою пружністю і довговічністю. Забезпечує хорошу підтримку тіла під час сну.
  4. Ormafoam. Складається з поліуретанової піни. Має велику схожість з пінополіуретаном, однак перевершує його за показниками пружності, зносостійкості і ортопедичними властивостями.
  5. Латекс. Може бути синтетичним і натуральним. Відрізняється прекрасними споживчими властивостями: запобігає розвитку бактерій, пропускає повітря, забезпечує хорошу ортопедичну підтримку, а придбати такий матрац ви можете в інтернет-магазині matrason.ua вже зараз.
  6. Струттофайбер. Використовується, як правило, для виготовлення каркасів в пружинних матрацах. Надає їм додаткову пружність, збільшує термін служби.

За своєю будовою, матраци поділяються на два види:

  1. Пружинні. Усередині складаються з системи пов'язаних між собою або незалежних пружин, що забезпечують підтримку тіла. Другий варіант найкращий, тому що упаковані в окремий кожух пружини не скриплять, на відміну від традиційних моделей.
  2. Безпружинні. За структурою можуть бути як одношаровими, так і багатошаровими. Підтримка тут забезпечується за рахунок пружності самих матеріалів.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь