Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги ремонту техніки в авторизованому сервісному центрі

Ноутбук, комп'ютер, смартфон або планшет зламався, а значить постало питання про те, куди звернутися за ремонтом. Є два види сервісних центрів: авторизований і неавторизований, обидва мають свої особливості і переваги, які ми докладніше розглянемо. Перш за все, потрібно визначитися, що являє собою кожний з видів.

Авторизовані СЦ - центри, які мають ліцензію одного або декількох заводів-виробників техніки. Зазвичай в цих центрах є дороге обладнання, за допомогою якого здійснюється ремонт на умовах, висунутих виробником. Авторизовані СЦ ремонтують ті моделі техніки з виробниками яких вони мають угоду. Можуть здійснювати як платний, так і безкоштовний ремонт (якщо продукт знаходиться на гарантії). Хорошим варіантом є сервісний центр Re:Store, де працюють досвідчені професіонали.

Неавторизовані СЦ - центри, які не мають ліцензії заводів, які виробляють техніку. Вони, як правило, не мають у своєму розпорядженні дороге обладнання, ремонт завжди платний і не залежить від марки виробника.

У чому різниця між авторизованим і неавторизованим сервісним центром?

Авторизовані центри працюють, переважно, за методом великовузлової (блокової) заміни. Це означає, що дефектна деталь не змінюється окремо, а здійснюється повне заміщення цілого блоку. СЦ відправляє заявку на завод виробника і згодом отримує новий блок. Це дає незаперечні переваги і гарантії, адже оригінальний новий корпус в ідеалі буде працювати дуже довго. Але і вартість такої заміни немаленька, якщо мова йде про післягарантійний ремонт. Якщо вас цікавить сервисный центр Хiaomi, то рекомендуємо перейти за даним посиланням.

Великовузловий метод спрямований на швидкий ремонт, користувачеві не доведеться довго чекати. Винятки становлять ті випадки, коли потрібна модель більше не випускається.

В такому випадку можна подумати про альтернативний метод - компонентна заміна. Його надають всі неавторизовані СЦ і тільки деякі авторизовані. Використання даної ремонтної схеми означає заміну тільки тієї деталі, яка прийшла в несправність. Природно, такі послуги обійдуться клієнтові значно дешевше. Але цей метод не гарантує повну справність продукту після ремонту, адже не завжди майстрам вдається виявити точну причину поломки.

До того ж, виявлення несправної деталі може зайняти багато часу, ще довше можуть йти пошуки потрібного елемента. Так як неавторизовані СЦ не співпрацюють з оригінальними заводами-виробниками, вони змушені користуватися, так званими, донорськими деталями.

Який СЦ вибрати?

Природно, якщо апарат перебуває на гарантійному обслуговуванні, зверніться в авторизований центр, де здійснювалася купівля. Якщо ж гарантія минула або придбання здійснювалося через «другі руки», можна подумати, куди звернутися за ремонтом. Благо сьогодні будь-яку необхідну інформацію не важко дізнатися в Інтернеті.

Можна самостійно зробити моніторинг центрів, які проводять ремонт потрібної моделі. Обов'язково слід ознайомитися з відгуками про СЦ, це допоможе зрозуміти, наскільки кваліфіковані співробітники там працюють, який сервіс вони надають. Варто відразу визначитися, які запчастини потрібні: фірмові або аналогові.

Споживачі схиляються до того, що хороший сервіс коштує дорого, тому авторизовані центри все ж мають більше клієнтів, ніж неавторизовані.

Переваги ремонту в СЦ, який атестований виробником:

- кваліфікований досвідчений персонал;
- точне діагностування несправностей, своєчасна заміна;
- відмінний сервіс та інформаційна підтримка клієнтів;
- наявність оригінальних деталей і блоків від виробників.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь