Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке домен, і навіщо потрібна його реєстрація?

Домен - це назва сайту, та сама адреса, яку потрібно ввести в браузері, щоб потрапити на нього.

У складі домена виділяють:

  1. Доменну зону (або домен першого рівня). Це кілька букв, що йдуть після крапки, наприклад. Вони можуть говорити або про те, що компанія, яка володіє сайтом, працює в якійсь певній країні, або про рід її діяльності.
  2. Домен другого рівня. Це те, що розташовується перед крапкою і найбільшою мірою відповідає за впізнання бренду. Дуже бажано, щоб ця назва легко запам'ятовувалася і відповідала змісту сайту.
  3. Домени третього, четвертого і так далі рівнів. Напевно ви зустрічали складені назви інтернет-порталів. Само собою, багаторівневі домени виглядають не дуже презентабельно, та ще й породжують складнощі з просуванням.

Як зареєструвати домен?

Стати власником офіційної адреси власного сайту можна одним з двох основних способів:

  1. За додаткову плату. Це реєстрація доменного імені на ресурсі, що надає хостинг з можливістю вибору адрес з різних доменних зон. За додаткову плату можна зареєструвати класичні домени другого рівня, які відмінно підійдуть для всіх видів просування в мережі. Якщо ви хочете зареєструвати домен, то рекомендуємо перейти на citydomain.com.ua вже зараз.
  2. Безкоштовно. Такі доменні імена нерідко пропонують компанії-провайдери, що надають своїм клієнтам безкоштовний хостинг. Зазвичай це домени, як мінімум, третього рівня, в суворо визначених доменних зонах, не дуже презентабельні і створюють складнощі при формуванні іміджу і просуванні.

Реєстрація безкоштовного домена підійде в тому випадку, якщо ви ще не готові вийти на «проектну потужність» свого сайту і хочете трохи протестувати його з мінімальними фінансовими витратами. Однак для серйозного ресурсу підходить тільки акуратний платний домен другого рівня.

Як правильно вибрати доменне ім'я?

Домен повинен бути:

  1. Простим і легко запам'ятовуватися. Потенційні клієнти не повинні відчувати ніяких складнощів, коли намагаються ввести його в адресний рядок браузера по пам'яті.
  2. Відповідним виду вашої діяльності, або бренду. Другий варіант підходить для досить розрекламованих брендів, коли одна лише назва компанії вже викликає асоціації з відповідними товарами або послугами.
  3. Містити ключові слова, що відносяться до роду діяльності компанії. Це зручно для запам'ятовування і корисно для подальшого просування.
  4. Відповідним доменній зоні.

Від вибору правильного домену в певній мірі залежить популяризація вашого сайту і лояльність до бренду з боку клієнтів, тому поставитися до вирішення цього завдання потрібно відповідально.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь