Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Туристична страховка: принципи вибору

Вирушаючи в туристичну поїздку, ми розраховуємо на безліч нових вражень і позитивних емоцій, але, на жаль, відпочинок нерідко буває затьмарений раптовими захворюваннями або травмами. Ретельно обрана туристична страховка, якщо і не рятує від можливих неприємностей, зате дозволяє мінімізувати непередбачені витрати. Тим більше, що в багатьох "туристичних" країнах медицина - не найдешевше задоволення.

Класифікація

Вибирати туристичну страховку потрібно з урахуванням того, що ви збираєтеся робити за кордоном. Компанії готові розширити перелік страхових випадків, включаючи питання, що стосуються не тільки здоров'я, а й придбання квитків, багажу. Розглянемо основні види опцій:

  1. Стандартна. "Вбудована" страховка - оптимальний варіант для туристів, що віддають перевагу екскурсіям або "тюленячому" відпочинку на пляжі.
  2. Для гірськолижників. Стандартною страховкою в цьому випадку навряд чи можна обійтися. Хоча б тому, що гірськолижний спорт травмонебезпечний. Природно, що туристична страховка обійдеться дорожче. Розширена версія знадобиться і тим мандрівникам, які люблять екстремальні види спорту: дайвінг, їзда на скутері, серфінг і т. д.
  3. Страхування від невиїзду. Може знадобитися, якщо ви відправляєтеся в країну, для відвідування якої потрібним є оформлення візи. Страховим випадком є ​​неотримання (як варіант - несвоєчасне отримання) візи. До страхових випадків відносяться також раптове захворювання напередодні виїзду, нанесення великої майнової шкоди, і т. д. Хорошим варіантом є страховка для визы от Universalna.com, а докладніше дізнатися про неї можна за посиланням.
  4. Страхування авіаквитків. Бажано оформити цю страховку, якщо політ здійснюється не прямим рейсом, а часу на пересадку з одного транспорту на інший зовсім мало.
  5. Страхування багажу. Практика показує, що це дуже корисна опція. Втрати багаж в аеропортах - досить поширене явище. Якщо, крім купальника і крему від засмаги у вашій валізі є і досить дорогі речі, то цим пунктом варто скористатися.

Способи оформлення

Найпростіший спосіб - це вбудована в тур страховка. Всі турботи по її оформленню лягають на туристичне агентство або компанію. Є ще два варіанти:

  1. Знайти страхову компанію самостійно.
  2. Придбати страховку в режимі онлайн.

Останній варіант - найвигідніший. Цим ви економите час, а іноді - і гроші. Крім того, ви можете зробити покупку, перебуваючи в будь-якій точці земної кулі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь