Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вийти із запою: допомога клініки чи в домашніх умовах?

Зловживання алкогольними напоями поширена проблема не тільки в Україні, а й у всьому світі. Щорічно з алкоголізмом стикаються мільйони людей, і одним з найяскравіших проявів даного захворювання є запійний стан, що несе в собі підвищену небезпеку як для здоров'я, так і для життя хворого.

Сьогодні існують дві можливості вийти із запою: в стаціонарі наркологічної клініки або в домашніх умовах. Кожен із способів має свої переваги і недоліки. Розберемося докладніше.

Де варто робити ведення із запою: вдома чи в клініці?

Сучасна медицина дозволяє робити вывод из запоя, як в стаціонарі клініки, так і вдома. При цьому, виведення на дому рекомендується проводити лише у виняткових випадках (при нетривалому запої 2-3 доби) - це пояснюється необхідністю постійного спостереження з боку лікарів. У таких випадках, хворий піддається ефективному лікуванню і має мінімальний ризик ускладнень для організму.

Виведення із запою в стаціонарі - це найбезпечніше і ефективне рішення, що дозволяє провести процедуру під постійним наглядом профільних лікарів. У разі необхідності вони можуть провести корекцію лікування або вжити необхідних екстрених заходів.

Виведення із запою в клініці: переваги

Ключовими перевагами виведення із запою в клініці є: наявність команди висококваліфікованих профільних лікарів, сучасне медичне обладнання, а також цілодобове спостереження за станом пацієнта, що дозволяє оперативно вживати необхідні заходи.

Головною перевагою виведення на дому є більш низька вартість медичних послуг, а також можливість для пацієнта перебувати вдома, без переїзду в стаціонар. При цьому варто враховувати підвищення ризиків для здоров'я і життя хворого.

Основні етапи виведення алкоголіка із запою:

  1. Проводиться медикаментозна детоксикація, що дозволяє очистити організм від залишків алкоголю, а також токсичних продуктів його розпаду. Залежно від обраного методу і складності перебігу запою, процедура може займати від декількох годин, до декількох діб;
  2. Усунення негативних наслідків запою - відновлення водно-сольового балансу, а також підтримуюча медикаментозна терапія, спрямована на відновлення нормальної функції печінки, нирок, підшлункової залози, серцево-судинної системи - рекомендується проводити тільки в стаціонарі клініки;
  3. Використання вітамінних комплексів, для відновлення вітамінного балансу в організмі.

Зверніть увагу! Точну схему лікування пацієнта повинен визначати профільний лікар, на основі даних первинного огляду і результатів аналізів - це дозволить провести процедуру максимально ефективно і безпечно для здоров'я хворого!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь