Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Оренда VPS: особливості і переваги

Якщо не виходить вибрати між виділеним сервером і звичайним шаред-хостингом, то чому б не зупинитися на «золотій середині», простій, компактній, що дає можливість установки додаткового програмного забезпечення - простіше кажучи, орендувати VPS сервер. Оренда VPS - зручний варіант для тих, кого цікавить об'єм ресурсів, варіативність управління, а також рівень безпеки. Єдиним недоліком цього варіанту є те, що коштує він дорожче, ніж простий шаред-хостинг, проте витрати, як правило, виявляються цілком виправданими.

Наприклад, власникові інтернет-магазину шаред-хостинг не підійде, так як рівень його захисту не дозволяє отримати сертифікат Payment Card Industry, а значить, не вийде проводити транзакції з використанням кредитних карт. Якщо орендувати VPS сервер, то ніяких проблем із сертифікацією не виникає.

Варто зазначити,, що аренда VPS стає оптимальним варіантом, коли проекту просто необхідний виділений сервер, а бюджет при цьому сильно обмежений. VPS дає можливість встановити копію власної ОС, тобто по суті виходить аналог dedicated server, але за більш доступною ціною.

Щоб орендувати VPS сервер, достатньо замовити таку послугу на відповідному спеціалізованому інтернет-ресурсі. Розглядаючи пропозиції «орендодавців» потрібно обов'язково звертати увагу на рівень сервісу. Наприклад, якщо у клієнта немає досвіду адміністрування, то краще орендувати сервер з підтримкою 24/7. Крім того, потрібно звертати увагу на акції та знижки - зручний спосіб отримати функціональний безперебійно працюючий сервер преміум якості за невеликі гроші.

Не зайвим буде уточнити, чи є можливість тестування пропонованого сервера. Сумлінні «орендодавці» надають послугу «тесту» безкоштовно, щоб клієнт міг переконатися в тому, що VPS сервер підходить для його проекту.

Крім того, потрібно уточнити, яку оперативну систему можна встановлювати. Популярних варіантів всього два - добре знайомий усім Windows і Linux, який полюбився професіоналами зі сфери IT-технологій. Перший варіант рекомендується вибирати в двох випадках - якщо планується користуватися виключно ОС Windows або при реалізації проекту ніяк не обійтися без пропрієтарних розробок від Microsoft. У всіх інших випадках зручно і раціонально буде віддати перевагу Linux.

Ще один важливий нюанс - країна розміщення. Можна вибрати Україну, але є й інші варіанти. Наприклад, якщо віддати перевагу Нідерландам, то слід враховувати, що ця країна допускає ігнорування скарг, що надходять (для деяких проектів це важливо).



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь