Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати печиво для малюків?

Коли справа стосується харчування власного дитини, будь-яка мати, безсумнівно, хоче, щоб воно було найсмачнішим, поживним і корисним. Маленьким непосидам майже завжди до смаку печиво, але і тут мами чомусь вважають, що дитину корисніше нагодувати крекером, а не, наприклад, пісочним печивом. А ось фахівці з дитячого харчування схильні ставити крекер в рейтингу корисності дитячого печива на останні місця.

Якщо вірити літературі, то годувати дітей печивом можна вже з півроку, однак деякі вчені стверджують, що краще вводити в раціон дитини борошняні вироби тільки з року життя. Перше в житті малюка печиво не повинно містити багато жиру або цукру, а також солі та інших шкідливих добавок. Тому багато джерел рекомендують уважно дивитися на склад печива, щоб воно не містило алергічних речовин. Варто зазначити, що придбати детское питание Хайнц можна за даним посиланням.

За ступенем корисності фахівці ставлять на перше місце галети, які виготовляються тільки з води і борошна, в зв'язку з чим залишаються традиційно дієтичними, низькокалорійними і неалергенними. Приблизно на тому ж рівні знаходиться печиво у формі звіряток «Зоологічне» і печиво «Шкільне». Хоч вони і містять в складі деяку кількість жиру і цукру, але, тим не менш, ця кількість набагато менша, ніж в інших видах печива для дітей.

Після галет і фігурного печива в рейтингу по корисності знаходиться соломка, яку також відносять до сухих видів печива. Вона менш корисна, ніж галети, тому що містить у собі багато цукру. Крім того, під час приготування, щоб соломка стала більш підсмаженою, її зверху обприскують лужним розчином, тому їсти її корисно тим, у кого кислотність в шлунку підвищена, а тим, у кого вона знижена, краще взагалі відмовитися від цих ласощів.

Настільки популярне раніше вівсяне печиво слідує по рейтингу за соломкою. У ньому трохи жиру і використовується борошно грубого помелу, яке збагачує печиво клітковиною, мінералами і вітамінами. Варто пам'ятати, що вівсяне печиво не дуже привабливе на вигляд і має сіруватий відтінок, без глянцю на поверхні. Якщо печиво має глянець і яскравий колір - його краще не купувати, оскільки на виробництві в нього скоріше за все були додані ароматизатори і консерванти.

Пісочне печиво і крекер за ступенем калорійності та вмісту жирів знаходяться практично поруч, але це не заважає їм бути найулюбленішим дитячим печивом. Щоб не нашкодити здоров'ю дитини, пісочне печиво краще готувати в домашніх умовах з натуральних продуктів, а не купувати в магазині. Те ж саме в принципі стосується і крекеру.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь