Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати зимові шини для автомобіля?

Кожен сезон виробники шин показують нам свої новинки, стверджуючи, що вони найкращі, тихі, найбезпечніші. Ймовірно, середньостатистичному водієві складно вибрати такі зимові шини, які будуть ідеальними для нього і його автомобіля.

Коли міняти шину на зиму?

Одне можна сказати напевно - не можна чекати першого снігу і морозів. Відповідна температура для заміни шин в середньому на 7 градусів вище нуля. Однак важко точно оцінити потрібний момент - необхідно відстежувати прогнози погоди і уникати ситуації, коли температура вночі опускається нижче нуля. Не рекомендується замінювати шини при температурі близько 15 градусів на вулиці - зимові шини в таких ситуаціях зношуються набагато швидше. Перед тим, як купить резину радимо ознайомитися з порадами, які представлені нижче.

Зимова гума: на що звертати увагу при покупці?

Перш за все - читайте етикетки! Вони розкажуть нам найбільше про основні характеристики автомобільних шин. Ми знаходимо там інформацію про опір коченню, обсяг шини, гальмівний шлях. Як правило, є літери від А до G, де найбільше значення - А. Наприклад, гальмівний шлях автомобіля з шиною з позначкою F на 18 метрів довший, ніж у шини класу A (при початковій швидкості 80 км/год).

На жаль, європейські стандарти не вимагають від виробників надання інформації про інші параметри. Зимові шини мають, наприклад, ламелі з різним рознесенням, тобто невеликі порізи на шині, виготовлені з інших сумішей або за допомогою інших технологій. Завдяки цим елементам зимові шини індивідуально справляються із зимовим покриттям, що особливо важливо при зміні європейських умов. Придбати якісні шини можна в інтернет-магазині https://shyp-shyna.com.ua/ вже зараз.

Важливим питанням, на яке слід звернути увагу при покупці зимових шин, є стійкість до аквапланування. Аквапланування - це втрата зчеплення шини з дорогою, викликана рухом по мокрій поверхні, в результаті утворення шару води між ґрунтом і шиною. Це небезпечне явище виникає особливо при русі під час або відразу після дощу по нерівних асфальтових дорогах. Ризик аквапланування залежить від швидкості транспортного засобу, товщини шару води, а також від ширини шини, глибини або забруднення протектора.

Щоб бути впевненими в тому, що зимові шини, які цікавлять вас є придатними і, що найбільш важливо, забезпечують вашу безпеку, варто ознайомитися з результатами випробувань незалежних організацій, думками на перевірених онлайн-форумах або статтями, які подібні до цієї.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь