Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати правильно перше дитяче взуття?

Правильне перше взуття - запорука здоров'я ніг і постави дитини в майбутньому. Тому перед покупкою першого взуття для малюка необхідно дізнатися кілька правил вибору.

Твердий задник

Ніжки малюка ще тільки формуються. Тому взуття має добре фіксувати гомілкостоп і п'яту. Необов'язково купувати високе ортопедичне взуття, якщо для цього немає медичних показань. Досить просто звернути увагу, щоб задник був добре укріплений.

До речі, купить недорого детскую обувь можна за даним посиланням.

Не дуже вдалий вибір для першого взуття дитини - сандалі без п'яти. Часто такі виконані з синтетичних матеріалів і мають на п'яті лише гумку. Це не дуже корисно для незміцнілих зв'язок малюка, тому краще звернути увагу на моделі з шкіри. У них частіше п'ята виконана належним чином.

Анатомічна устілка

Вкрай шкідливе для дитини взуття, що має плоску устілку і підошву. Звід стопи у малюка ще дуже слабкий, тому йому необхідна підтримка. Для цього на устілці повинен бути зроблений невеликий горбик посередині - супінатор.

Укріплений носок

Якщо мова йде про сандалі, то краще купувати такі, у яких носок закритий. Малюки часто спотикаються під час ходьби, тому у взутті з відкритим носком дитина легко може травмувати пальці ніг. Відкриті сандалі допустимі тільки для носіння вдома.

У випадку з шкіряними черевиками або чобітьми досить не зайвим буде гумове зміцнення носка. Інакше шкіра швидко втратить вигляд і форму. А гума добре оберігає як дитячі ніжки від травм, так і цілісність самого взуття.

Зручна застібка

Краще завжди купувати взуття з попередньою приміркою. Деякі діти мають високий звід або інші особливості. Тому при покупці взуття необхідно дивитися, щоб воно легко надягалося на ногу малюкові. Чим більше можна розкрити черевик (чобіт) перед тим, як одягнути його, тим краще. Це, наприклад, або шнурівка, яка доходить до самого носка, або безліч липучок. Так взуття краще підганяється під розмір і особливості ноги дитини.

Розмір

Взуття для дітей завжди має чітко відповідати розміру ноги. Не варто купувати занадто велику пару «на виріст». В цьому випадку, по-перше, не на тому місці виявляється супінатор, а по-друге, дитині в ньому просто буде дуже незручно.

Перше взуття краще придбати в магазині. Якщо все-таки ви вирішили придбати його з рук, то зверніть увагу, щоб воно було в ідеальному стані. Стоптане взуття може сильно зіпсувати ноги вашої дитини.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь