Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати літню гуму: корисні поради та рекомендації

Власникам особистого транспорту із закінченням зими доводиться замислюватися про придбання літньої гуми. Вибір цей відповідальний, і ставитися до нього слід серйозно, так як багато в чому саме від гуми залежить безпека на дорозі.

Коли мова заходить про вибір зимової гуми, рекомендується звертати увагу на м'які варіанти. Літні шини же навпаки повинні бути жорсткими, щоб при високих температурах, русі по дуже розігрітому дорожньому покриттю шини не розм'якшувалися. Саме жорстка літня гума здатна забезпечити належне зчеплення транспорту з дорогою, та й зношується жорстка гума набагато менше м'яких варіантів.

Особливу увагу власникам автомобілів слід звертати увагу на протекторний малюнок шин. Шины Viking ProTech з асиметричним візерунком гарантують якісне зчеплення з дорогою. Малюнок повинен бути досить глибоким, тоді машиною буде легко керувати навіть на слизькій дорозі. Найбільш поширеним варіантом сьогодні є шини з симетричним малюнком, які вважаються універсальним варіантом. При частому русі по мокрому асфальту і під час дощу, варто розглянути варіант покупки літньої гуми, на якій малюнок побудований таким чином, щоб відводити воду з-під коліс і тим самим покращувати керованість машиною, збільшувати силу зчеплення.

Кожен виробник транспортного засобу в технічному паспорті вказує рекомендований типорозмір шин. З цією інформацією обов'язково слід ознайомитися і прислухатися до неї, адже якщо цього не зробити існує ризик того, що динамічні характеристики автомобіля погіршаться. Також відхилення від даних в технічному паспорті може привести до того, що збільшиться витрата палива. Невідповідний типорозмір шин може стати причиною поломки машини, а також дорожньо-транспортної пригоди, в якій може постраждати власник автомобіля з пасажирами та інші машини. Індекс швидкості повинен відповідати максимальній швидкості машини та її повній завантаженості з невеликим запасом.

В обов'язковому порядку після заміни зимової гуми літнім варіантом, слід провести балансування. Можливі ситуації, коли всі спроби провести цю операцію ні до чого не приводять і причиною тому є бракована гума. Використовувати її не варто, так як при поїздках виникатиме биття, яке через деякий час приведе до того, що доведеться витрачатися на заміну підвіски. Браковану шину краще відразу повернути продавцеві.

Заміну шин з приходом тепла потрібно проводити обов'язково. Якщо на придбання нових шин не вистачає коштів, слід розглянути варіант покупки старої гуми, головне, щоб вона не була сильно потертою. Серед б/у шин можна відшукати хороший варіант, який має невисоку ціну і відмінну якість, а прослужить навіть більше, ніж нові шини.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь