Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Для чого використовують безпілотники в сільському господарстві?

Для контролю за сільськогосподарським виробництвом сучасні агрономи все частіше вдаються до допомоги безпілотних літальних апаратів. І це не дивно, адже послуги дронів в сільському господарстві дуже затребувані в наш час. Буквально в найкоротші терміни під досвідченим керівництвом вони здатні зібрати всю необхідну інформацію про стан посівів.

За допомогою безпілотників досвідчені агрономи здійснюють фото і відеозйомку, по якій можна визначити:

  1. стані ґрунту;
  2. шкідливі фактори, що впливають на врожайність;
  3. обстановку на посівах після пожеж і повеней;
  4. засіяні і пустують площі;
  5. ступінь схожості і стиглості сільськогосподарських рослин.

З давніх часів люди займаються вирощуванням злакових культур і для досягнення високої врожайності змушені оглядати стан своїх посівних. Підготовлені фахівці витрачають багато часу, здійснюючи обходи по полях, які займають досить пристойні площі. Відповідно і оцінка при такому методі є далеко не повною.

Безпілотні літальні апарати в корені міняють всю цю систему. З допомогою ndvi в сельском хозяйстве буквально протягом дня можна провести детальний огляд всіх засіяних площ. На основі фото та відеозйомки, зробленої безпілотниками, можна давати прогнози на врожайність, планувати агротехнічні роботи, контролювати поточний стан посівів.

Безпілотники здатні працювати при температурах від -30 до +40 ° C, а радіус дії досягає аж цілих 50 кілометрів. Але головною особливістю даної чудо-техніки є їх можливість здійснювати знімки в інфрачервоному діапазоні, завдяки яким, фахівці можуть розпізнавати культури і оцінювати чисельність рослинності.

Невеликий недолік малої авіаційної техніки полягає в можливості використання цих апаратів при швидкості вітру від 10 до 15 м/с, хоча при наших погодних умовах це вже зовсім і не недолік. Радіус і час польоту у недорогих моделей невеликі, але це не біда, якщо експлуатувати їх на малих площах.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь