Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати сонцезахисні окуляри?

У літній період обов'язковим атрибутом є сонцезахисні окуляри. Щоб знайти дійсно якісні і при цьому стильні можна скористатися кількома рекомендаціями, які є в цій статті.

Форма окулярів

Головна функція сонцезахисних окулярів - захист очей від згубного впливу ультрафіолетового випромінювання. Тому вибирати варто окуляри, що мають велику оправу, яка якомога ближче прилягає до обличчя. Якщо вас цікавлять солнцезащитные очки оптом, то рекомендуємо перейти за даним посиланням.

Завдяки цьому до очей буде проникати найменша кількість сонячних променів.

Стиль

Звичайно, кожен вибирає речі на свій смак. Але все ж варто звернути увагу на велику кількість декоративних елементів.

Також часто можна побачити такі моделі, як окуляри-маски, які в основному зустрічаються у відомих виробників.

Лінзи

У різних марок використовуються найрізноманітніші лінзи. Особливою популярністю користуються моделі з поляризаційними лінзами. Найчастіше перевагу таким лінзам віддають люди, які займаються водними видами спорту . Відмінністю таких окулярів є приглушення відблисків, завдяки чому поліпшується видимість. Лінзи такого типу мають величезний спектр кольорів і відтінків, виконуються з різноманітних матеріалів. Таким чином кожен підбере модель, яка повністю відповідає його уподобанням.

Також великою популярністю користуються окуляри з фотохромними лінзами. Такі лінзи дуже зручні: зі збільшення яскравості сонця вони стають темнішими, а якщо світло навколо тьмяне, то втрачають колір, перетворюючись на звичайні окуляри. Цей тип окулярів хороший для людей, які вимушені носити їх безперервно, адже вони об'єднують в собі дві моделі.

Крім цього існують прості лінзи з сонцезахисним ефектом. Вони випускаються у великому різноманітті кольорів. Але такі окуляри мають один недолік: при їх носінні знижується контрастність, через що можуть виникнути проблеми при водінні автомобіля.

Матеріал

Два основних матеріали, з яких виробляються окуляри - це скло і пластик. Кожен з них має свої плюси і мінуси. Пластикові окуляри більшою мірою схильні до пошкоджень, легко дряпаються і часто мають поганий захист від ультрафіолетового випромінювання. А окуляри зі скла можуть легко розбитися при ударі або лопнути.

Найкращим вибором будуть окуляри з лінзами, які мають спеціальні захисні фільтри і лінзами з якісного пластику.

Примірка

Безсумнівно, окуляри - це аксесуар, який підлягає ретельному вибору. Перш ніж придбати вподобану модель, її потрібно приміряти. Окуляри повинні бути комфортними, досить легкими, щоб не ускладнювати носіння. Лінзи не повинні неправильно передавати кольори.

Також важливо, щоб лінзи не утрудняли видимість, зображення повинно бути таким же чітким, як без окулярів. Якщо ж окуляри не підходять по одному з пунктів, краще відмовитися від їх придбання.

Захист

На одній з лінз повинна бути наклейка, що підтверджує їх захист від ультрафіолету. Краще вибрати окуляри з маркуванням UV400, що означає найвищу ступінь захисту.

Величезною помилкою є міф, що ступінь захищеності очок визначає їх затемненість.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь