Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Микола Катеринчук і Герман Назаренко попередили про підготовку фальсифікацій на президентських виборах

На президентських виборах 2019 очікуються масові фальсифікації, пов'язані з підкупом виборців і голосуванням «мертвих душ». Про це під час спільної прес-конференції в Дніпрі заявили заступник Центрального виборчого штабу Анатолія Гриценка з юридичних питань Микола Катеринчук і глава обласного виборчого штабу Герман Назаренко.

Політики розповіли про те, що є підстави очікувати масові фальсифікації і закликали всі політичні сили об'єднатися для забезпечення чесних виборів - як на національному рівні, так і на рівні Дніпропетровської області.

«Анатолій Гриценко звернувся до Центральної виборчої комісії з метою здійснити публічний контроль над списками виборців. Оскільки ми підозрюємо, що в списках 4%, або 1,5 млн осіб - це «мертві душі». У ЦВК відповіли відмовою. Ми вважаємо, що долю країни повинні вирішувати не мертві, а живі. І зараз ми б'ємося в судах, щоб здійснити публічний контроль над списками виборців в демократичному форматі. А суди займають позицію ЦВК. Що ж це будуть за вибори, якщо головний документ - список виборців - недоступний громаді?! Ми не дамо проголосувати 1,5 млн «мертвим душам», - заявив Микола Катеринчук.

У свою чергу керівник обласного виборчого штабу Герман Назаренко заявив, що політична партія «Громадянська позиція» в Дніпрі ініціює проведення круглого столу з розробки плану спільних дій для запобігання фальсифікаціям і спотворення результатів виборів Президента в Дніпропетровській області.

«На цей захід ми запрошуємо глав партій, кандидати в президенти яких вже підписалися під Меморандумом про чесні вибори. Також ми відкриті і для інших політичних сил і громадських організацій. Сьогодні наша мета - розробити стратегію щодо захисту прав виборців та чесного проведення виборів, тому будемо запрошувати на круглий стіл і представників правоохоронних органів», - сказав Герман Назаренко.

Микола Катеринчук і Герман Назаренко розповіли також, чому програма Анатолія Гриценка «Чесний Президент буде служити людям» це програма успіху всієї країни і кожного українця.

«Гриценко йде на один президентський термін. В результаті ми отримаємо середню зарплату в розмірі 800 євро, а середню пенсію - 150 євро. Гриценко не обіцяє в рази знизити ціну на газ, він говорить про те, що комунальні послуги повинні коштувати українцям не більше 15% від доходу сім'ї. У своїй програмі Анатолій Гриценко приділяє велику увагу боротьбі з корупцією, завдяки якій можна поповнити держбюджет на мільярди», - розповів лідер« Європейської партії України» Микола Катеринчук.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь