Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати настільну лампу для роботи?

Під час вибору настільних ламп для роботи основну перевагу надають не дизайну, а практичним властивостям.

Серед яких:

  1. функціональні можливості лампи;
  2. сила і площа освітлення;
  3. відповідність зовнішнього вигляду приладу загальному стилю приміщення;
  4. матеріал, з якого виготовлений плафон, його колір і форма.

Під час роботи джерело світла має бути розташоване на рівні очей. Тому вибирати краще лампи, у яких регулюються висота штатива, кут нахилу і повороту. До речі, якісні товари для освітлення можна придбати в інтернет-магазині tutopt.net вже зараз.

Ряд сучасних моделей виробляють в комплекті з будильником і таймером, термометром, календарем, usb-роз'ємом для підзарядки мобільного телефону. Непогано, коли у настільної лампи є димер, який допомагає регулювати силу світла. Головне, щоб можливості лампочки відповідали цій функції.

Вибираємо корпус для лампи

За способом установки виділяють настільні лампи двох типів:

  1. Мобільні. Це моделі з основою, завдяки якій прилад стійко стоїть в будь-якому місці робочого столу.
  2. Стаціонарні. Ці лампи кріпляться прищіпкою або струбциною до краю стільниці.

Опора

Перш за все зверніть увагу на опорну частину приладу. Її поверхня може бути глянсовою або матовою. Блискуча основа не підійде для постійного використання, оскільки вона буде відображати більшу частину світлового потоку і сліпити очі. Опорна частина і ніжка робочої настільної лампи повинні бути матовими.

Колір

Занадто яскравий колір корпусу може стати зайвим подразником, а в поєднанні з блискучим глянцем негативний ефект тільки посилиться. Тому для роботи вибираємо настільні лампи спокійних або нейтральних відтінків.

Розміри

Розміри плафона бувають будь-якими, при цьому лампочка повинна бути повністю прихована корпусом, але забезпечувати достатню для робочої зони площу освітлення.

На що ще варто звернути увагу під час вибору?

Матеріал плафона

Відповідним матеріалом вважається непрозоре скло. Воно не нагрівається (як метал) і не виділяє шкідливих випарів (як пластмаса).

Потужність лампочки і колір випромінювання

Мерехтливі енергозберігаючі лампи погано впливають на зір. Безпечною для людини вважається потужність ламп розжарювання 40-60 Вт, світлодіодних - 7-11 Вт. Світлодіодні лампи популярні серед покупців, але варто пам'ятати, що для роботи більше підходять лампи з теплим світінням.

Переваги світлодіодів:

  1. споживання малої кількості електроенергії;
  2. екологічна безпека;
  3. відсутність ртуті;
  4. термін служби.

Випускають Led-моделі з вбудованими світлодіодами, в яких джерело світла не підлягає заміні. Якщо вибираєте таку лампу, зверніть увагу на технічні характеристики і функціональність, щоб не помилитися з потужністю і площею освітлення.

Скільки коштує хороша робоча лампа?

Ціна настільних ламп залежить від класу приладу, додаткових функцій, якості матеріалів, категорії лампочок, бренду. Діапазон досить широкий.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь