Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Терморегулятори для теплої підлоги: основні відмінності

Головні цілі установки терморегулятора для теплої підлоги - керування температурним діапазоном, економія електроенергії. При підключенні сучасних терморгуляторів розхід електрики скорочується на 40-50%. Домогтися додаткового зниження споживання енергії дозволяють пристрої, оснащені двоходовими клапанами. 

Всі терморегулятори діляться на чотири категорії:

- Механічні;
- Цифрові;
- Програмовані;
- Бездротові.

Найпростішим, відповідно, надійним, вважається механічний термостат, розташований на клапані триходового типу. Виконується у вигляді поворотного коліщатка, за допомогою якого задаються верхні і нижні межі нагріву. При зниженні температури нижче позначки, тепла підлога включається, при перевищенні межі, відключається.

До речі, опис потрібного вам терморегулятора ви знайдете за даним посиланням.

Пристрої з триходовими клапанами встановлюються для контролю температури і роботи теплих водяних підлог. Клапан контролює потоки холодної і теплої води, змішує їх і подає воду з необхідною температурою в труби. Таке застосування можливе, коли в будинку встановлена ​​окрема водонагрівальна система.

Цифрові регулятори нагадують пристрої механічного типу, з тією різницею, що в них присутній дисплей. Завдяки цій особливості контролювати температурний діапазон стає значно простіше.

Згадані види терморегуляторів можна підключати до теплих підлог будь-якого типу.

Комфорт на максимальному рівні

Більш «просунутими» вважаються цифрові терморегулятори. У них є можливість не просто регулювати температуру, а програмувати час включення і виключення. Залежно від температури за вікном і в приміщенні, часу доби, ви вибираєте потрібний вам температурний режим.

Підвищеним попитом користуються і бездротові регулятори, з'єднані з датчиками теплої підлоги. Такі пристрої часто використовуються в «розумних будинках». Цей різновид терморегуляторів дозволяє встановлювати або зовсім відключати нагрів не тільки дистанційно, але й через мережу Інтернет, управляти всіма нагрівальними пристроями в будинку. Функція захисту від дітей, автовідключення, значно підвищують рівень комфорту користувачів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь