Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати диван?

М'які меблі є, напевно, в кожному домі. Дивани можуть бути у вітальні, спальні, кабінеті або дитячій. Спочатку потрібно визначитися, чи буде розташовуватися диван саме з естетичними цілями, або використовуватися також і для сну - тоді необхідний розкладний диван, і багато інших моделей для цього не придатні.

Каркас м'яких меблів може бути дерев'яним або металевим. Металевий каркас - міцний і довговічний, але якщо у вас класичний стиль кімнати, така модель не підійде. Диван з дерев'яним каркасом може довго прослужити, якщо з'єднання виконані на болтах, а сам каркас виконаний з бука, дуба або ясена. М'які меблі з сосни недовговічні, і висока ймовірність, що вони будуть скрипіти.

Наповнювачем для м'яких меблів може служити поролон - це найдешевший матеріал, який швидко мнеться, втрачаючи при цьому форму. Такі моделі швидко втратять свій первинний вигляд і прийдуть в непридатність. Пінополіуретан і холлофайбер добре тримають форму, довговічні. Пружинні блоки - ідеальний варіант для тих, у кого болить спина, під час сну на такому дивані навантаження на хребет набагато менше. У хороших м'яких меблях оббивка обов'язково повинна бути застебнута на блискавку, так можна і оцінити наповнювач, і замінити його в разі потреби через якийсь час.

Вибір оббивки дуже важливий, від цього залежить зовнішній вигляд предмета інтер'єру. Гобелен і флок мають гарну зносостійкість і красиво виглядають, правда, вимагають ретельного догляду. Мікрофібра з тефлоновим покриттям не змінює свій колір під впливом світла, не боїться бруду і не вбирає воду, але має досить високу ціну. Для більш дешевих варіантів застосовують тканину з тефлоновим просоченням. Шкіра - класичний матеріал для диванів, підійде для дорогого інтер'єру. Компромісом може стати штучна шкіра, вона зовні схожа на натуральну, але значно дешевша. Будь-яка оббивка вимагає постійного і правильного догляду.

Якщо вирішено вибрати розкладну модель, важливо з'ясувати, який механізм трансформації потрібен, від цього залежить і довговічність предмета інтер'єру, і площа, яку він буде займати. «Книжка», «розкладачка» - ці механізми дозволяють розкладати диван по-різному, і з'ясувати, який з них підходить краще, потрібно при покупці.

Дуже часто вибирають кутові моделі, але існують праві і ліві конструкції, тому перед покупкою потрібно знати, який кут займуть меблі. Звичайно, велике значення має колір. Адже меблі повинні бути не тільки зручними, вони повинні гармонійно доповнювати і прикрашати ваш інтер'єр.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь