Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги покупки сервера б/у

У кризових умовах більшість організацій намагаються урізати свої витрати, скорочуючи їх будь-якими можливими шляхами. Економія спостерігається практично в усьому, в тому числі у сфері IT. Йдеться в тому числі і про придбання обладнання для організації інфраструктури.

Підприємства малого бізнесу часто не можуть осилити навіть малопродуктивне серверне обладнання, яке виконує мінімальні функції (сервер 1С, файлообмінник і тому подібне обладнання). Однак є вихід. Придбати сервер бу можна за досить вигідною ціною. У нинішніх умовах економіки про придбання якісного серверного обладнання, що було у вжитку, стали замислюватися навіть більш солідні організації. Справа в тому, що у них з'являється можливість вибору досить потужних за нинішніми мірками масштабованих конфігурацій, що поставляються під конкретні бізнес-завдання.

Однак варто зазначити, що в Україні як і раніше є традиції і звички купувати тільки нове технічне обладнання, яке раніше ніким не використовувалося, часто витрачаючи на такі покупки досить великі суми грошей. Багато людей як і раніше вважають, що найкращим обладнанням може бути тільки нове. Звичайно, в цьому є частка істини. При наявності можливості краще купувати сервери та інші пристрої в цілісній «упаковці», ніж ті, які вже використовувалися. Що ж робити, коли цієї можливості немає і вона не передбачається?

На досвіді багатьох західних організацій можна переконатися в наступному. Сервера б/у (відновлені) - це відмінне рішення у складній економічній ситуації. В цьому випадку можна не просто значно заощадити бюджет і мінімізувати витрати на початковій стадії роботи компанії, але також в результаті отримати повною мірою прийнятне обладнання для вирішення всіх необхідних завдань. При цьому найголовніше - це знайти надійного і перевіреного постачальника, здатного порадити і запропонувати оптимальний сервер для задоволення потреб конкретної компанії.

Перевага такої покупки цілком очевидна, адже, купуючи майже новий сервер за вигідною увною, можна в короткі терміни і без істотних витрат налагодити роботу компанії.

Не варто думати, що б/у обладнання - це поганий вибір, оскільки це зовсім не так. Відомо, що в європейських країнах багато компаній вже давно і успішно користуються не новими технічними пристроями, при цьому зовсім не втрачаючи в якості.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь