Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги клінкерної цегли

Сьогодні ринок будівельних матеріалів пропонує широкий вибір різних виробів для зведення будинків та їх облаштування. Серед них на особливу увагу заслуговує клінкерна цегла.

Якщо говорити в цілому про клінкерну цеглу, то вона використовується по всьому світу. Це відмінний матеріал не тільки для зведення малоповерхових будівель, але і для облаштування ландшафту, і для облицювання фасадів.

Чим же так примітна клінкерна цегла?

Виготовляється даний матеріал за допомогою тугоплавкої глини, яка піддається впливу випалу при дуже високих температурах. За рахунок такого способу виготовлення, матеріал в результаті виходить міцним, з рівномірною структурою, довговічним. Технічні характеристики такої цегли у багато разів кращі, ніж у силікатних або керамічних виробів.

За допомогою такої технології виготовлення матеріалу, він набуває відмінні показники і може служити близько 150 років. Завдяки своїй привабливості, клінкерну цеглу можна використовувати не тільки для зовнішньої обробки будівель, але і застосовувати її для внутрішніх робіт.

Житлові будівлі, зведені за допомогою клінкерної цегли або облицьовані їм, відмінно реагують на перепади температур, стійко переносять холод і роблять зовнішній вигляд будинків оригінальними і привабливими.

Клінкерну цеглу часто використовують для оформлення ландшафтного дизайну. При її допомозі, садові доріжки набувають довговічність і міцність. Красиво оформлені альтанки або фонтани роблять територію гармонійною та акуратною.

Які види клінкерної цегли бувають?

Сьогодні клінкерна цегла представлена в декількох варіантах. Вибір даного матеріалу буде залежати від того, який її вид необхідний при конкретній ситуації. У зв'язку з цим, клінкерна цегла поділяється на такі види:

  1. клінкерна цегла, яка використовується для створення декоративних елементів;
  2. клінкерна цегла для облаштування доріжок і тротуарів;
  3. клінкерна цегла для облицювання фасадів;
  4. є спеціальна клінкерна цегла для водних споруд;
  5. спеціальний вид клінкерної цегли, який використовується для оформлення складних і кутових поверхонь.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь