Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати посуд для дому? Частина 1

Дуже часто покупець приходить в магазин не просто за покупкою. Він приходить за порадою - як вибрати необхідний йому товар? І від того, наскільки професійно продавець впорається із завданням консультанта, залежить задоволення покупця, обсяги продажів і, в кінцевому підсумку, прибуток. Якщо ж ви не полюбляєте походи по магазинам, можете придбати в інтернет-магазині Iposuda посуд за своїм смаком.

Пропонуємо вашій увазі інформацію, яка, сподіваємося, допоможе вам продавати більш ефективно.

Фахівці радять при виборі посуду для кухні, крім основного аргументу «подобається», звернути увагу покупця на такі критерії:

  1. матеріал, з якого виготовлений посуд;
  2. ергономічність (зручність) і конструктивні особливості виробу;
  3. співвідношення ціна якість.

Представляємо Вам умовну класифікацію кухонного посуду за матеріалом виготовлення.

Нержавіюча сталь

Для виготовлення кухонного посуду використовується сталь з вмістом не менш як 17% хрому, найчастіше марки 18/10, (18% хрому, 10% - нікелю). Нержавіюча сталь стійка до окислення, при варінні в ній продукти не втрачають своїх властивостей, смаку і навіть вітамінів, забезпечує тривале і надійне зберігання. Однак, те, що в ній міститься нікель, може викликати алергію.

Нержавіюча посуд зараз дуже популярна завдяки своїй універсальності, зовнішньому вигляду й зручності догляду.

Одним з «мінусів» такого посуду є явна залежність якості виробу від ціни. Якість посуду з нержавіючої сталі визначається товщиною стінок і товщиною теплорозподільчих шару.

Посуд економ сегмента (за рідкісним приємним винятком) як правило, невисокої якості, тонка, схильна до деформації при тривалому використанні.

Посуд з нержавіючої сталі середнього та високого цінового рівня гарантує більш тривалий термін використання, за рахунок кращої якості основного матеріалу і конструктивних деталей (ручки, кришки, кріплення) і приємні бонуси у вигляді ручок, які не нагріваються, отворів для пари та інших зручних дрібниць.

Посуд, покритий емаллю

Величезною перевагою такого посуду є її нетоксичність і універсальність. В емальованому посуді можна готувати будь-які страви, зберігати продукти, проте будь-яка господиня знає, що в ній молочні продукти пригоряють. Ще одним недоліком такого посуду є крихкість покриття. При появі відколів і тріщин емалі корозії не уникнути.

Зараз на ринку представлена ​​велика кількість емальованого посуду різних форм і декорів, на будь-який смак і гаманець. При дбайливому ставленні будь-яка, навіть дуже недорога емальована каструля прослужить досить довго.

Жаростійкий скляний посуд

Скляний жаростійкий посуд - з боросилікатного скла або ситалла (склокераміки) придатна для використання в духовках, мікрохвильових печах, що робить її затребуваною практично на будь-якій кухні. З безперечних плюсів - безпека, естетичність (можна не тільки готувати, але і подавати на стіл), зручність використання і легкість догляду. На високоякісних виробах навіть при тривалому використанні практично не з'являються відколи. Але при покупці обов'язково зверніть увагу, чи є обраний Вами посуд жаростійким (вогнетривким).

Жаростійкий керамічний посуд

Глиняні горщики є найдавнішими ємностями для приготуванні їжі. Керамічний посуд екологічна, безпечна, але за нею досить складно доглядати. Вироби вбирають жир і не дуже добре відмиваються. Сучасна керамічний посуд позбавлена ​​від цього недоліку, так як покрита глазур'ю.

Ціни на керамічну жаростійкий посуд різноманітні. Можна придбати якісний виріб за невисокою ціною, але при виборі потрібно звертати увагу на стінки і дно (вони повинні бути досить товстими і при цьому щільними), якість глазурі і вага (легка кераміка має невисоку щільність черепка і дуже тендітна). Жаростійкий керамічний посуд можна використовувати в духовках, мікрохвильових печах (якщо на ній немає металевих елементів), а ось ставити такий посуд на відкритий вогонь і використовувати на варильних поверхнях багато виробників не рекомендують.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь