Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як визначити вагітність?

Стати турботливою мамою - найзаповітніша мрія більшості жінок. Тепер ти починаєш придивлятися до самої себе все пильніше. І самі незначні зміни в організмі схожі на першу ознаку вагітності. Так як дізнатися помилкова чи справжня вагітність?

Часто в перші дні вагітності у дівчат/жінок проявляється запальність, сварливість - різка зміна настрою без особливої ​​причини. Спочатку вона плаче над життєвим серіалом, потім сміється над жартами свого чоловіка, а через деякий час вже ображається на нього ж з невідомої нікому причини. Як правило, подібні зміни в настрої відбуваються через зміни в гормональному фоні.

Збільшення грудей, в основному, починається на початку вагітності. Може початися свербіж або наповнення грудей. Вони набрякають і стають вкрай вразливими, в деяких випадках навіть трохи болять. Причина цих болів - різке збільшення вироблення жіночих гормонів. Таке ж іноді буває і при менструальному циклі, а саме, у другій фазі.

При вагітності спостерігається часта втома, нудота, запаморочення, сонливість в основному з самого ранку. Ви ще нічого не встигли зробити, а вже втомилися. Причини такого самопочуття - гормональні зміни.

Загострений нюх - буває так, що одних жінок починає приваблювати запах бензину, а інших відвертає від своїх улюблених парфумів. Причина всього цього: початок змін в гормональному фоні. Зміна смаку, включаючи стандартне - тягне на солоненьке або солоденьке. Буває, різко захочеться найнесподіваніших поєднань продуктів: наприклад, морозива з огірками.

Причина цього: рівень прогестерону (гормон жовтого тіла яєчників) в крові, у майбутньої матусі швидко піднімається і збільшується, і при цьому запускається харчова інтуїція вагітних. Хочеться солоних огірків - нестача вітаміну С. Чорного хліба - від недостачі вітаміну групи В або крейди від нестачі кальцію. Все це також буває і у невагітних жінок при нестачі вітамінів або мінералів.

Запізнення менструального циклу: критичні дні не прийшли вчасно, і жінка відправляється в аптеку по тест на беременность. Причина: запліднена яйцеклітина «затрималася» за стінки матки і менструальної кровотечі вона більше не потребує. Так буває і при порушенні в гормональному фоні.

У будь-якому випадку ознаки вагітності у всіх жінок свої і можуть навіть відрізнятися при настанні першої, другої або третьої вагітності. Як же напевно визначити, завагітніли ви чи ні? Просто відвідайте гінеколога - так причина ваших симптомів з'ясується.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь