Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати зимовий одяг для дитини

Кожна жінка знає, як створити власний гардероб, в цій справі вона не потребує порад. Однак, вибираючи зимовий одяг для дитини, слід дотримуватися певних правил, оскільки невірно підібрані речі стануть причиною дискомфорту і можуть навіть завдати шкоди здоров'ю.

Термобілизна
Така білизна з'явилося у продажу не так давно, в чому його суть? Попри всю різноманітність складу тканин і моделей, воно має одне призначення - збереження температури тіла і ефективне відведення вологи від тіла. Завдяки зниженню тепловтрат організму, діти відчувають себе комфорту навіть в 30-градусного морозу (слід звернути увагу для якого температурного режиму розроблено термобілизна).

Верхній зимовий одяг
Залежно від віку фахівці рекомендують певні види верхнього одягу для дітей. Так, для малюків до року оптимальним варіантом є утеплений конверт, що забезпечує надійний захист від морозу, опадів і вітру.

Дошкільнята комфортно будуть себе почувати в комбінезонах і напівкомбінезони з курткою, які не сковують рухи. На сайті Ilovemommy.com.ua можна придбати зимовий одяг (і не тільки) відомих американських брендів.

Якщо з зовнішньою тканиною комбінезонів і курток питань не виникає, то на рахунок утеплювача часом розпалюються неабиякі суперечки. Натуральний або сучасний синтетичний матеріал?

Поширені утеплювачі:

  1. Пух
  2. Овчина
  3. Синтепон
  4. Штучні замінники пуху
  5. Холлофайбер і ін.

Одяг в три шари
Чому не рекомендують купувати верхній одяг в обтяжку? Тому що в цьому випадку відсутній повітряний прошарок, яка добре утримує тепло.

Вважається, що досить 3-х шарів одягу:

- термобілизна (майка з колготками);
- шкарпетки, светр або комбінезон з флісу;
- напівкомбінезон (брюки) + куртка або комбінезон, шарф, головний убір, рукавиці.

Якщо одяг буде вільним, то під час руху через порожнини, утвореними між її шарами, назовні виходитиме вологе повітря.

Зимова дитяче взуття
Якщо замерзнуть ноги, то у дитини почнуть стукати зуби від холоду, не дивлячись на саму теплу верхній одяг.

Багато звертають увагу на утеплювач взуття, не приділяючи належної уваги підошві. Якщо чоботи будуть на натуральному найтепліший хутрі, але з тонкою підошвою, то дитина буде відчувати дискомфорт, особливо, якщо постоїть певний час на одному місці, наприклад, чекаючи громадського транспорту.

Вузька і тісний зимове взуття не підходить. Справа знову в повітряній подушці, до того ж в сжимаемой нозі порушується кровообіг, в результаті чого вони мерзнуть, і постійне такий тиск може негативно позначитися на здоров'ї.

Гарні так звані «дутики», в яких завдяки товстої тракторної підошві і сучасних матеріалів комфортно і тепло. Старі добрі валянки, виготовлені за сучасною технологією один з кращих варіантів для зимових прогулянок.

Шкарпетки, рукавиці, шарф і шапки
У зимову холоднечу не обійтися без вовняних шкарпеток (в даному випадку цей вид одягу повинен складатися максимум з натуральних матеріалів, оскільки синтетичний трикотаж не зберігається тепло і не пропускає повітря) і шарфа.

Чому фахівці радять в морози рукавиці? Пальці, що стикаються один з одним, діляться теплом, а тому в рукавицях тепліше, ніж в рукавичках.

Якщо має бути бій в сніжки, то дитини рекомендується екіпірувати непромокальними рукавицями. При виборі головного убору важливо переконатися, що він надійно закриває вуха.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь