Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги поєднання занять фітнесом і басейну

Добре обладнаний зал для фітнесу і професійні тренери здатні принести чимало користі для фігури і здоров'я, проте якщо ви хочете отримати результат якомога швидше і закріпити його надовго, то фахівці з фітнесу рекомендують поєднувати заняття спортом і плавання. Для цього вам потрібен центр для фітнесу з басейном і абонемент на відвідування занять.

У такої системи багато переваг перед класичними тренуваннями або просто плаванням.

Щадні тренування

Займатися у воді, особливо для початківців, набагато простіше, ніж у звичайній обстановці. Водна структура підтримує тіло і не дає відчуття дискомфорту. Для хорошого результату необхідні інтенсивні тренування кілька разів на тиждень, проте не кожен може їх витримати. В цьому випадку розумно поєднати звичайні заняття бассейн фитнес, ціна абонемента при цьому буде набагато нижчою, а віддача - вищою. Ви будете менше втомлюватися, але отримувати такий же заряд бадьорості і здоров'я!

Рівномірні навантаження

Плавання тренує всі групи м'язів і одночасно розслаблює їх, коригуючи ті навантаження, які тіло зазнало «на суші». Якщо після заняття спортом трохи поплавати і розслабитися, то у вас будуть працювати групи м'язів, які недоотримали навантаження під час основного тренування. Таким чином, ви витратите менше часу, але більше потренуєте свої м'язи і отримаєте кращий результат.

Менше шкоди для здоров'я

Як відомо, плавання та аквааеробіка є одним з найбільш сприятливих варіантів тренування для людей з хворими суглобами, зв'язками, зайвою вагою і проблемами з хребтом. Крім того, якщо займатися водними процедурами в басейні відразу після тренування, то ви зможете відчути релаксуючий вплив, так як водна поверхня заспокоює і організм, і психологічну збудженість після фізичної активності.

Ніякого м'язового болю

Масаж водної поверхні розганяє молочну кислоту, яка утворюється в м'язах під час інтенсивного навантаження, і не дозволяє їм боліти на наступний день або через добу, навіть якщо ви перестаралися.

Економія

Якщо вибрати фитнес с бассейном, то вартість цих двох корисних для здоров'я занять в сукупності буде значно нижчою. Спортивні клуби піклуються про своїх клієнтів і завжди знижують ціни на найбільш важливі послуги.

Корекція ваги і фігури

Плавальне навантаження не таке важке, як інші види аеробного, проте воно допомагає швидше спалювати жир і в цілому коригувати фігуру за рахунок опрацювання м'язів, які рідко використовуються в реальному житті. Якщо доповнити заняття фітнесом плаванням, то вони відмінно будуть працювати в тандемі.

Поліпшення витривалості

Якщо регулярно займатися спортом і плавати, то це дасть в сукупності приголомшливий ефект - ви зможете збільшити об'єм легенів, підвищити витривалість і отримати тривалий заряд бадьорості і тонусу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь