Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Улюблена іграшка розкриє всі секрети

Дітей без іграшок складно собі уявити, особливо зараз. Дитина оточений купою м'яких і твердих, розвиваючих або просто для душі подарунків. І все ж серед цієї купи у нього з'являється свій улюбленець. Чому малюк вибрав саме його? Психологи вважають, що вибір улюбленого персонажа пов'язаний з характером дитини. Таким чином, уважно придивившись, ми цілком собі можемо уявити, хто живе всередині нашого дитя. А ще, виявляється, вибір іграшки може вплинути і на долю дитини, тому варто з особливим інтересом з'ясувати, хто і чому йому так сильно подобається. Мова йде саме про «одухотворених іграшках», а не про конструкторів, в які він теж годинами може грати (їх теж не залишимо без уваги). Але саме ведмедика, зайчика, ляльку чи іншого звіра він буде всюди за собою тягати, годувати його і засипати саме з ним. Йому він буде і свої маленькі таємниці повідомляти на вушко. Такі іграшки можуть надати уважним батькам величезну послугу, передбачити характер малюка, а також його майбутні звершення або ж проблеми.

Отже, дитина віддає перевагу всім іншим плюшевому ведмедю, ну або іншому м'якому звірю. М'які іграшки люблять чутлива натура, вони будуть співпереживати іншим. Але у кожного звірка свій характер, про який малюк дізнається з ваших розповідей і казок. «Плюшеві» діти неймовірно романтичні, їм завжди будуть потрібні свіжі емоції і нові відчуття, сірі будні це не для них. Якщо ваша дитина полюбляє мультфільми Діснея (а хто ж їх не любить?), то іграшка Міккі Маус в Тойекспресс буде чудовим подарунком для неї.

Якщо ваша дитина любитель ляльок, то вона завжди буде в оточенні величезної кількості друзів. Спілкування для неї дуже важливе, як і сама людська природа. Хлопчаки рідше грають з ляльками-дівчатками, як то з дитинства їм втовкмачують, що це дівчача іграшка. Але якщо ви раптом побачили інтерес вашого хлопчика до красивої Барбі, не падайте в непритомність, все нормально. Качати ляльок це не ознака материнського інстинкту, як прийнято вважати, це якийсь внутрішній самоаналіз і вивчення людини в загальному. Лялька-це відображення самого дитини, тому важливо щоб у хлопчиків були ляльки чоловічої статі (солдати, космонавти і так далі) великого розміру.

Зброю теж люблять багато дітей, не важно автомат це або рогатка. Боятися цього не варто, як правило саме агресивні діти зброю не поважають. Вони віддадуть перевагу побитися на кулаках або схопити під руку перший-ліпший предмет. Любителі ж зброї наділені не малою фантазією, яка переносить їх зі своєї маленької кімнати в інші цікаві світи. Такі діти не конфліктні, і в подальшому уникатимуть вплутуватися в них.

Творчі уподобання дитини в будь-якому вигляді (пластилін, фарби, фломастери) розвивати зайвим не буде. В арсеналі батьків має бути все, нехай дитина сама вибирає. І вже звичайно не критикувати за каляки-маляки, ви ж не знаєте що під ними заховано на самому деле.В ранньому дитинстві краще і не вчити його як намалювати правильно той чи інший предмет, чи не заганяйте його фантазію в рамки.

Дітки, які захоплені конструктором досить вперті, в хорошому сенсі, по життю вони будуть йти до своєї мети. При цьому не будуть сліпо довіряти всім і вся, все сто разів перевірять і сподіватися будуть саме на свої сили.

Є ще такий момент, деякі батьки скаржаться, що у малюка немає улюбленої іграшки, він потроху грає з усіма і в усі. Це як раз абсолютно нормально. Гірше, коли дитина не випускає улюблене створення з рук, значить йому швидше за все не вистачає справжнього живого спілкування або з батьками, або з іншими дітьми. Він не розуміє як вибудовувати взаємини, як потрібно поводитися в соціумі. Тому слід звернути на це увагу і надати йому можливість зрозуміти реальне життя з реальними людьми. Адже коли він виросте, його будуть оточувати сотні людей, він повинен навчитися з ними взаємодіяти, і саме зараз.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь