Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Правильний догляд за газоном протягом всього року

Газонна трава - красивий і зручний елемент оформлення ділянки, який надає ландшафту приємний і доглянутий вигляд. Для того щоб виростити ідеальну і здорову траву, яка не має бур'янів і легко переносить погодні умови, потрібен правильний догляд за газоном. Він включає в себе повноцінний полив, своєчасну стрижку всього поля, аерацію, підгодовування добривами, посадку нових рослин, а також обробку від шкідників і хвороб.

Полив
Своєчасний і достатній полив дозволяє виростити здоровий і красивий газон. У нормі зрошення необхідно проводити кожен раз, як тільки просихає дерен. Кількість води визначається дослідним шляхом. Це залежить від різних чинників, таких як тип ґрунту, вид газону і погодні умови.
Правила поливу газону в літню пору:

Кращий час для поливу - ранній ранок або пізній вечір. У спекотні дні допустимо додаткове зволоження газону, щоб грунт просочилася і трава не згоріла на сонці;
У нормі рекомендується поливати раз в 3-5 днів. Режим зрошення порушувати не можна, так як втрата вологи негативно позначається на якості газону;
Не можна поливати сильним напором води: це травмує рослини і псує зовнішній вигляд газону;
Не рекомендується надмірне перезволоження грунту і велика кількість води. Якщо на газоні будуть постійні калюжі, трава може ослабнути і захворіти.
Оптимальним рішенням буде налаштувати на садовій ділянці спеціальний автоматичний полив розпилювачем, який стане зрошувати поверхню в заданий час. Більшість таких систем, на відміну від поливу вручну, більш рівномірно розподіляють воду по всій площі, що дозволяє домогтися якісного результату. Придбати комплектующие для полива газона можна в магазині "ВоДвор".

Стрижка
Стрижка також є обов'язковим заходом по догляду за газоном. Це не тільки декоративний догляд, а й допомогу. Після стрижки газон стає густішою, у нього відбувається утворення і зміцнення нових коренів, які створюють щільну дерновину.

Вкрай не рекомендується косити газон після поливу або дощу. Найкраще робити стрижку в суху погоду, тоді газонокосарка НЕ ​​буде прослизати і підстриже все рівномірно.

Доглядати і проводити стрижку газону коштує раз в 2-3 тижні. Найкраще це робити часто і потроху, коли пагони підростуть, тоді вони будуть здоровими і акуратними. Не рекомендується підстригати траву занадто коротко, так як коріння втратять захист. Залишати занадто великі рослини також не варто, це послаблює стебла.

Ідеальним буде періодично міняти напрям стрижки, так як трава нахиляється в ту сторону, в яку її стрижуть. Зміни не дозволять паросткам перебувати весь час в одному положенні, коли вони підростуть, тому газон буде виглядати після стрижки більш щільно і доглянуто.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь