Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Правильний догляд за бензопилою

З нинішнім подорожчанням цін на енергетичні послуги жителі країни поступово повертаються до пічного опалення, а для цього закуповують вугілля або самостійно заготовляють дрова. Під час заготівлі дров в господарстві не обійтися без бензопили, яка вимагає правильного догляду та своєчасного ремонту. Купити запчастини для ремонту бензопил різних марок можна на цьому сайті: https://trudovik.com.ua/ua/shop/category/sadovaja-tehnika/aksessuary-dlja-benzopil/shiny-dlia-benzopil.

Догляд за бензопилою
Серцем бензопили залишається двигун, тому якщо він починає працювати неправильно, то експлуатація пили приносить не задоволення, а суцільну прикрість. Заправляючи бензопилу паливом, розбавляйте бензин хорошим якісним маслом саме в тих пропорціях, які прописані виробником. Зручніше купувати пляшки з олією зі спеціальними розподілами, щоб точно визначати кількість палива, залитого в бак. Також можна визначати кількість використовуваного масла шприцом. Або ж використовуйте спеціальну каністру для масла з відмітками. Після того як ви заповнюєте бочок бензином до потрібної мітки, ви вливаєте в неї масло в необхідній кількості, а його регулюєте за допомогою каністри з розподілами, в якій зберігається масло. При виборі бензопили намагайтеся не купувати моделі, в яких бак знаходиться дуже близько до двигуна, а таке трапляється в неякісних бензопилах китайського виробництва.

Систематично чистите повітряний фільтр від стружок і деревного пилу, які швидко його засмічують, особливо якщо у пилки тупа ланцюг, і ви працюєте з тонкими тирсою. Через забруднене повітряного фільтра збільшуються витрати бензину, знижується продуктивність апарату, все більше проблем з'являється під час включення пили, так як засмічується свічка. Налаштування бензопили краще довірити фахівцям, які її відрегулюють, перевірять стан свічки запалювання і фільтра. Таку перевірку варто робити кілька разів на рік, бажано під час зміни сезону, так як настройки пили безпосередньо пов'язані з температурою подається в двигун повітря. Коригування параметрів бензопили здійснюйте відповідно до рекомендацій виробника.

Перед тим як приступити до роботи, особливо тривалої, перевіряйте натяг ланцюга, яка не повинна вільно висіти, але при цьому і надмірно занадто натягатися. Обов'язково переглядайте кількість масла, що огортає ланцюг, і його наявність в принципі. Часом тирса під час роботи перекриває подачу масла і воно не доходить до ланцюга.

Зберігайте бензопилу в приміщенні з постійною температурою і після кожної роботи очищайте від пилу і тирси.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь