Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Основні переваги щебеню

Щебінь сьогодні дуже популярний в самих різних будівельних роботах, так як саме цей будівельний матеріал володіє безліччю позитивних якісних властивостей, які роблять його часом незамінним для будівництва певного об'єкта. Даний сипучий матеріал знайшов популярність не тільки в будівництві трас для автомобільного транспорту, а й в будівництві конструкцій із залізобетону. В останньому випадку щебінь застосовується у вигляді наповнювача бетонних сумішей.
Основна його відмінність від інших матеріалів природного походження, на яку слід звертати увагу при виборі, це його деякі фізичні властивості. До них відносяться, в першу чергу, міцність, вологостійкість і морозостійкість. Міцність багато в чому визначає складність конструкції, в будівництві якої даний матеріал може застосовуватися без негативних наслідків. Наприклад, для побудови мостових споруд потрібен набагато міцніший і стійкий вид щебеню, ніж для облаштування невеликої автомобільної дороги. До речі, придбаний щебень оптом часто використовується в якості зміцнення основи для майбутнього будівництва об'єкта, тому фундамент повинен бути особливо міцним. Те ж саме стосується і стін будівлі, які повинні зводитися на міцній основі.

Окрема увага завжди приділяється морозостійкості. Цей параметр дає можливість покупцеві зрозуміти, наскільки обраний вид щебеню стійкий до замерзання і відтавання, яке потім буде відбуватися. Чим вищий параметр морозостійкості, тим більше таких циклів зможе витримати матеріал. Варто відзначити, що на даний момент по параметру морозостійкості будівельний щебінь зустрічається в багатьох його видах. Відповідно, кожен з цих видів щебеню може використовуватися для місць, що володіють певними кліматичними умовами. Внаслідок кількох циклів відтавання обраний продукт не повинен змінити свої початкові властивості. Звичайно, зі збільшенням якості щебеню збільшується і його ціна. Але не варто економити на даному виді будівельного матеріалу, адже наслідки придбання невідповідного виду можуть виявитися куди дорожчими.

Крім перерахованих характеристик, важливе місце займає також адгезія, яка забезпечує в'язкі властивості розглянутого матеріалу в бітумі. Іншими словами, адгезія визначає якість скріплення бітумного складу будівельним щебенем. Відповідно, чим вищий даний параметр, тим більшою міцністю буде володіти розчин. Потрібно сказати, що серед відомих видів найкращі показники адгезії мають сірий, а також темно-сірий види щебеню.

Дуже часто можна виявити будівельний щебінь, який можна придбати тут https://splav500.com.ua/sypuchiye-matyerialy/shcheben/ в складі дорожнього полотна, де він використовується в якості закріплювача. Такий щебінь часто є одним з видів будівельного щебеню - вапняним. У дорожньому полотні він часто відіграє роль "подушки", яка пролягає між автодорожнім покриттям і ґрунтом. Також цей матеріал часто використовується для створення різних невеликих асфальтованих доріжок.

При виборі будівельного щебеню обов'язково потрібно дивитися на його склад. Досить часто можна визначити якість за допомогою візуального огляду. Однак все одно варто уважно дивитися на його марку, а також дізнаватися, для яких умов експлуатації пропонується кожен конкретний вид.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь