Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Способи і види друку в поліграфії

Сучасне обладнання для друкарень показує, наскільки дана галузь зробила крок вперед у технічному розвитку. Результати такого прогресу ми бачимо щодня у вигляді красивих і яскравих афіш, плакатів та інших рекламних засобів. Саме підвищення попиту на друковану продукцію рекламного характеру послужило поштовхом до поліпшення її споживчих якостей. Тому сьогодні поліграфічна друк може запропонувати широкий асортимент продукції для комерційних організацій, які використовують її для просування своїх товарів і послуг на ринок.

Кінцевий результат друку залежить від обраного способу, кожен з яких володіє індивідуальними характеристиками. Це означає, що якість продукції і вартість будуть відрізнятися, що дозволяє вибрати оптимальний вид друку для замовлення рекламних засобів, таких як листівки, буклети, календарі та інше, що призначене для залучення нових клієнтів. Розглянемо кожен спосіб друку детальніше, щоб зрозуміти, чим вони відрізняються між собою. Типография Format Харьков пропонує широкий спектр типографічних послуг.

Висока

При такому вигляді друку досягається найвища чіткість букв за рахунок високої точності відбитків і штрихів. Ці якості вважаються головними перевагами даного способу, а досягаються вони завдяки розташуванню на формі друкованих елементів над пробільними. Під час роботи обладнання, пробільні елементи не мають контакту з папером, чим і обумовлена ​​простота процесу. Також варто відзначити, що популярний даний вид виробництва за рахунок простоти і дешевизни створення друкованих форм.

Глибока

На відміну від попереднього виду, в даному випадку друковані форми втоплені щодо пробільних. Також, на відміну від високого друку, цей вид дозволяє встановлювати товщину фарби до 100 мк. Основна перевага даного способу полягає в отриманні опуклості на папері, що створює відчуття рельєфності під час дотику. Глибокий друк набула широкого поширення при виготовленні грошей і цінних паперів, так як рельєфність поверхні виступає додатковим захистом від підробки.

Плоска

При такому способі друку на одній площині розташовують пробільні і друковані елементи. На сучасному обладнанні така технологія реалізована завдяки лазеру, керованого комп'ютером. Вона отримала широке поширення в машинах офсетного друку для друкарень.

Шовкографія

Даний спосіб називається трафаретним. Технологія полягає в тому, що крізь трафаретний папір на запечатуваний матеріал проходить фарба для відображення тексту або картинок. Цей спосіб друку вважається найстарішим, але сучасна трафаретний технологія незамінна, так як дозволяє друкувати не тільки на папері, а й на таких матеріалах, як пластик, кераміка і скло. Тому вона знайшла широке застосування в таких галузях, як автомобільна, скляна, електронна, текстильна та ін.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь