Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Бетононасоси: принцип роботи і класифікація

Будівельні роботи часто припускають використання великої кількості бетону, який досить складно подавати вручну. Вирішити дану проблему можна за допомогою спеціальних пристроїв - бетононасосів. На сайті betononasos.com.ua ви можете замовити оренду бетононасосів.

Принцип роботи

Бетононасоси представляють собою спеціальні механізми, що дозволяють здійснювати перекачку бетону з одного місця в інше з різних видів каналів. Роботу такої системи можна описати кількома кроками:

  1. Із спеціального бункера виконується всмоктування бетону в перший транспортний циліндр.
  2. Потім другий поршень вже виштовхує речовина в бетоновод, який вже направляє його в потрібне місце.

Згідно типу робочих органів бетононасоси можна розділити на 2 підвиди:

  1. Поршневі механізми з механічним приводом. Такий тип систем використовується сьогодні досить рідко, тому що не дозволяють забезпечити рівномірну подачу сировини.
  2. Поршневі з водо-маслогідравлічних приводом. Середовище застосування таких конструкцій досить широка, так як вони комплектуються поршнями з великим ходом. Це забезпечує рівномірну подачу бетону по трубопроводу.

 

Класифікація бетононасосів

 

Механізми такого типу можна розділити на кілька видів:

  1. Стаціонарні системи мають найвищу продуктивність. З їх допомогою можна здійснити подачу бетону на висоту до 250 м. Коли ж бетоновод розташовується горизонтально, то це значення може досягати 2 км. Відмінною особливістю цієї техніки є відсутність автоматичного приводу, що не дає можливості їй самостійно пересуватися. Доставка механізмів виконується методом тяги. Бетононасоси цього типу можуть розвивати продуктивність близько 70 куб.м / год.
  2. Автобетононасоси представляють собою конструкції, які монтуються на спеціальне автомобільне шасі. Це дає можливість переміщати техніку без додаткових коштів. Висота подачі такими насосами часто не перевищує 70 м, в горизонтальному положенні до 200 м. Слід зазначити, що продуктивність деяких моделей такої техніки може досягати 150 куб.м / год.
  3. Спеціальні бетононасоси оснащуються додатковим функціоналом (бурові машини і т.д.). Використовуються для вирішення нестандартних завдань.

При виборі бетононасосів слід оцінити їх технічні особливості і лише потім визначатися з оптимальним варіантом.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь