Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Який кондиціонер вибрати?

Кондиціонери давно увійшли в наш побут. В будинку, квартирі, автомобілі, торговому або бізнес-центрі - напевно, легше сказати де їх немає зараз. При такій великій кількості, отримавши завдання придбати кондиціонер, відразу важко правильно зорієнтуватися у всьому наявному різноманітті цих помічників.

Ці кілька загальних роз'яснень повинні допомогти пережити зробити перші кроки. Перше питання - це, безумовно, питання грошове. Від того, який розмір відведеного бюджету, буде залежати і вибір на сайті triatek.com.ua. Вище ви ніяк не стрибнете.

Умовно є три групи - преміум, середній клас і бюджетний.

До преміум групи належать вироби, що характеризуються високою надійністю систем захисту і діагностики, безшумністю.

Середній клас представлений японськими та європейськими виробниками, які можна вибрати виходячи з хорошого співвідношення ціна/якість.

Бюджетний клас представлений корейськими і китайськими виробниками. Для них характерні більший рівень шуму, менша надійність, спрощені схеми контролю за роботою, мінімум датчиків, відсутність систем захисту.

За типом конструкції кондиціонери прийнято ділити на дві великі групи - це спліт-система і моноблок. Спліт-система - це конструкція, що складається з декількох частин - зовнішньої і внутрішньої. Ці частини з'єднуються за допомогою труб, в яких циркулює фреон. До них підведений електрокабель.

Спліт-системи є найпоширенішими і діляться на багато підкатегорій:

• настінні;
• канальні;
• касетні;
• колонні;
• підлогово-стельові;
• мульти-спліт;
• інверторні.

До моноблокових кондиціонерів відносять мобільні та віконні. Віконні, як випливає з назви, монтують в отворі вікна або в тонкій стіні. Задня частина повернена на вулицю, передня - в приміщення.

Безсумнівною перевагою таких систем є низька вартість і нескладний монтаж. Не так давно вони домінували, але вже втратили свої позиції.

Мобільні системи відрізняються вільним переміщенням по приміщенню. Деякі з них комплектуються фільтрами, іонізаторами. Недоліком стає неякісний мікроклімат, шум і ціна.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь