Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Все про радіатори опалення

Ці елементи інфраструктури будь-якого майже приміщення ще зовсім недавно були зроблені тільки з чавуну. І непогано справлялися зі своїм призначенням. А також були настільки довговічними, що часом переживали не одне приміщення. Тим не менше, споживачеві були запропоновані нові види цього агрегату. Тобто, він був поставлений перед непростим вибором. І не завжди цей вибір буває правильним, тому що робиться тільки, ну, майже тільки, на основі зовнішніх даних.

Вони ж, як відомо, в будь-якому механізмі, навіть в такому простому, як радіатор опалення, далеко не головні. В даному ж випадку слід керуватися тими обставинами, які будуть впливати на їх експлуатацію, і обмеженнями, з ними пов'язаними.

Вибираючи радіатор, завжди слід пам'ятати, що опалення в РФ однотрубну. І щоб радіатори опалення добре гріли, вони повинні мати відповідні йому технічні характеристики.

В даний час є такі типи радіаторів:

  1. Панельні радіатори із сталі. Вони можуть мати як бічне, так і нижнє підключення. В останньому є термостатичний вентиль, який може бути обладнаний терморегулятором. Хороші зовнішні дані стального панельного радиатора поєднуються з величезним вибором розмірів, відносно невисокою вартістю і прийнятною якістю. Цим радіаторам властива хороша тепловіддача і в той же час маленька теплова інерція. Крім цього, вони не терплять відсутності води, відкритого опалення та неякісного теплоносія. Все це ускладнює їх застосування в сучасних багатоповерхових будинках. А ось в індивідуальних будинках, де опалювання не має високого тиску, вони можуть застосовуватися з великим успіхом.
  2. Трубчасті радіатори із сталі. Призначені для сучасних багатоповерхових будинків. Чи не зіпсують ніякого інтер'єру.
  3. Радіатори з чавуну. Вони мають гарну теплопровідність, і їм не страшні високий тиск і неякісні теплоносії. Але гідравлічних ударів вони не переносять. Також їх складно монтувати, вони мало радують око, і вони страждають великою тепловою інерцією.
  4. Радіатори з алюмінію. Вони дуже привабливі, легкі і мають високу тепловіддачу. Такі радіатори бувають литими або екструзійними. Але вони вимагають відсутності кислоти в теплоносії, і клапана для випуску утворилися в них газів.
  5. Радіатори з біметалу. Ці можна використовувати. де завгодно. Так як вони пристосовані для роботи при великому тиску в системі.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь