Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати няню для дитини

Вибір няні для дитини є дуже складним і відповідальним заняттям, що вимагає особливої ​​уваги батьків. Пройшовши цей важкий шлях і знайшовши відповідну людину для своєї дитини, я хотіла б розповісти про те, як правильно вибрати няню.

 

Особливості вибору няні
Кожен з нас любить свою дитину і хоче вибрати для неї найкращий варіант. Не маючи можливості постійно сидіти зі своїм маленьким синочком, мені довелося звернутися за додатковою допомогою. Головні правила, які я враховувала були наступні:

  1. Середній вік, наявність власних дорослих дітей і досвіду роботи з маленькими дітьми. Наявність досвіду в такій делікатній справі було просто обов'язковим.
  2. Уміння знаходити спільну мову з людьми і, в першу чергу, з дітьми.
  3. Любов до домашніх вихованців.
  4. Спокійний характер. Агресія, запальність і маленькі діти просто не можуть бути сумісні.
  5. Начитаність, вміння правильно і точно відповідати на питання.
  6. Наявність педагогічної освіти.
  7. Знання англійської мови хоча б на початковому рівні.

Останні пункти не були для мене найголовнішими в завданні, як вибрати няню для трирічної дитини, однак хотілося, щоб дівчина була грамотною і могла сприяти звикання малюка до іноземної мови вже з малих років.

Це основні вимоги, яких я дотримувалася при виборі другої мами своїй дитині. На жаль, не всі з перерахованих вище якостей можна перевірити в ході співбесіди. Особливо це стосується емоційного настрою, який проявляється безпосередньо при контакті з дитиною.

Після кількох проведених співбесід і невдалого першого досвіду, мої вимоги до працівниці розширилися і включили ще кілька дуже важливих пунктів:

  1. Наявність подібного соціального статусу, що виключає можливість заздрості і крадіжок.
  2. Ведення здорового способу життя, відсутність шкідливих звичок, особливо куріння.
  3. Уміння не тільки доглядати за дитиною, а й сприяти його розвитку.
  4. Уміння готувати і звертатися з сучасною побутовою технікою.

Всі ці якості необхідно враховувати при підборі кандидатури.

Після того, як няня була обрана, не поспішайте відразу ж звалювати на неї всі обов'язки і не повторюйте моїх помилок. Через брак часу, у мене не вийшло повністю ввести найнятого людини в курс справи і перевірити її взаємини з малюком, тому деяких розчарувань уникнути все-таки не вдалося.

Спочатку залиште няню наодинці з дитиною на кілька годин і подивіться, як він прийме нову людину. Діти відчувають поганих людей набагато краще, ніж дорослі, тому дозвольте і дитині теж взяти участь. Навіть немовля зможе висловити свою реакцію, не кажучи про трирічний або більш старшому віці.

Пам'ятайте головне, безліч отриманих порад про те, як підібрати няню, її освіту та інші заслуги не означатимуть нічого, якщо вашій дитині буде з нею не комфортно і нецікаво. Агентство домашнего персонала допоможе вам підібрати як няню, так і сиділку, домашню робітницю, водія і т.д.

Молодим мамам, які тільки почали замислюватися про те, як вибрати няню для дитини, хотілося б дати кілька важливих порад:

  1. Не варто повністю довіряти людині, навіть якщо це ваша знайома. Люди себе всього по-різному ведуть з дітьми і з дорослими.
  2. Попросіть когось із родичів, щоб випадково приходили до вас в гості під час господарювання няні, або самі кілька разів несподівано поверніться з роботи раніше. Це застане робітницю зненацька і допоможе виявити її недоліки.
  3. Не бійтеся використовувати засоби стеження (відеокамери), якщо запідозрили погане ставлення до своєї дитини.
  4. Складіть перелік всіх робіт, які повинна виконувати няня, аж до написання графіка дня, і надайте для ознайомлення.

Питання, як підібрати няню для дитини, є дуже складним і кожен батько підходить до нього по різному. Не соромтеся виставляти людині свої вимоги і стежити за виконанням покладених зобов'язань.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь