Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке експертна оцінка нерухомості?

Оцінка нерухомого майна є однією з першорядних фаз при реєстрації угод з нерухомістю. Важливо знати, що експертна оцінка нерухомості - це процедура прорахунку вартості заданого об'єкта нерухомості, під час якої досліджуються всі фактори формування ціни, що є на поточний момент на ринку нерухомості. Оформленням оцінки займається оцінювач. Це людина, яка має спеціальний сертифікат на виконання різних видів подібних робіт.

Оцінка нерухомості важлива при здійсненні різних операцій з нерухомим майном. Звіт про експертну грошову оцінку є обов'язковим документом при здійсненні відчуження майна.

У яких же випадках потрібна експертна оцінка нерухомості?

1. Для нотаріуса. При оформленні договору купівлі-продажу, дарування або міни, вступ в спадок.

2. Для банківської або ж кредитної установи. У тих випадках, якщо ви берете в борг гроші під заставу нерухомості.

3. Для страхової компанії. Під час складання договору на страхування власності.

 4. Для оплати держмита в суді при подачі позовів.

Також, експертна оцінка квартири, це найкращий спосіб уникнути матеріальних проблем у випадках судових суперечок, так як приватний будинок або квартира найчастіше є особливо цінним майном людей, а якісний звіт оцінювача застереже від імовірних помилок, таких як завищена або ж занижена вартість об'єкта.

Експертні оцінювачі володіють усіма належними знаннями і мають в наявності сертифікати, які дозволяють проводити експертну оцінку майна. З усього вищенаведеного можна підвести підсумок, що експертна оцінка нерухомості, це надзвичайно важлива послуга, потреба в якій може виникнути при самих різних обставинах.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь