Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Абстрактне мистецтво в реальності

По суті, все своє життя ми (зрозуміло, за винятком сліпих) розглядаємо абстрактні картини і вони на нас діють.
Ви милувалися заходами або світанками? Тоді вам відомо, що вони можуть бути тривожними, навіть зловісними і, навпаки, заспокійливими і заспокійливими. Однак вони суть випадкової гри фарб і форм.

У кіно часто використовують такий приклад: для того, щоб показати відчайдушну боротьбу за життя вмираючої людини, показують не його самого, що нерухомо лежить, розслаблену фігуру, а біжить на екрані кардіограму. Це - чиста абстракція, кардіологи знають, що це, як правило, зовсім не реальна кардіограма, відповідна стану хворого. Але ж діє!

Абстрактне мистецтво в XX столітті підняли на висоту багаті люди. Робляться спроби зобразити це як безглузду примху мільйонерів. Але ж ці самі мільйонери зазвичай вельми ділові люди, абсолютно не схильні до істеричних витівок, спокійні і впевнені.

Все, в кінцевому підсумку, просто. У них виникла потреба в ході напруженого робочого дня зупинити погляд на чому-небудь, що заспокоювало або, навпаки, тонізувати. Спочатку вони розвішували в своїх кабінетах шедеври «фігуративного» живопису. Але це виявилося не дуже ефективним, так як реалізм занадто пов'язаний з асоціаціями з історії, літератури, попереднього життя ... Це просто вибивало з робочого ритму, виводило в сторону від роботи. І ось на виставках вони запримітили дивні картини, вільні від цих асоціацій. Багаті, в разі, якщо вони заробили свої статки, а не отримали їх в готовому вигляді, зазвичай люди не тільки незалежні в судженнях, але і з розвиненою інтуїцією. Багатії відчули, що деякі з робіт дають їм те, що необхідно.

Смішно і безглуздо уявлення про те, що будь-яку мазанину, за допомогою реклами і демагогії можна зробити видатним твором мистецтва!
Малювати в абстрактному ключі намагалися багато, але слави і популярності досягли лише одиниці, вони ж не втрачають свого рівня з часом. Ось зайдіть в онлайн галерею https://bit.ly/2Cn2GC2 і оцініть там представлені картини.

Живопис протягом тисячоліть виконувала і чисто прикладну задачу - зафіксувати момент життя: особа, цікавий пейзаж або той самий «абстрактний» пейзаж. Таке завдання повністю взяла на себе фотографія. Однак інерція нашої свідомості продовжує приписувати живопису цю функцію.
Деякі релігії (іслам, зокрема) забороняли малювати людей. Це обмеження зовсім не пригнічувало створення великих творів мистецтва! Згадайте Тадж-Махал .... В принципі, чиста абстракція, ніякого функціонального значення ця будівля не має.
Але ж як діє! І на тих, хто про цю релігію не має жодного уявлення.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь