Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати автошколу і не пожалкувати?

Якщо ви вирішили стати щасливим володарем власного автомобіля, то вам слід подбати про отримання водійського посвідчення. Як вибрати автошколу? Відомо, що у великих і маленьких містах щороку відкриваються нові навчальні заклади. З'явилися школи для жінок, курси екстремального водіння, прискорені навчальні програми - складно не заплутатися в цьому різноманітті.

Однак для того щоб дійсно навчитися всім навичкам водіння, а не просто зазубрити правила дорожнього руху, необхідно підібрати хорошу автошколу, яка дійсно дасть знання.

Радимо не поспішати на даному етапі і підійти до вибору автошколи усвідомлено. Зіткнулися з суперечливими відгуками? Не вірите рекламі? Це тепер не рідкість. Спробуємо допомогти вам знайти навчальний заклад, що підходить саме вам. А якщо хочете переглянути рейтинг автошкіл Києва, можете зайти сюди: http://autoschool.net.ua/articles/rejting-avtoshkol-kieva-za-2018-god.

Секретар - обличчя будь-якого закладу

Ця людина буде першим, з ким вам доведеться спілкуватися після того як ви задумалися над тим, яку автошколу вибрати. Тому на розмову з ним варто звернути пильну увагу. Можна навіть не виходити з дому, просто подзвоніть, і той тон, в якому секретар буде з вами розмовляти, розповість багато про що.

Наприклад, дуже важливий, навіть трохи запобігливий тон насторожує завжди. Створюється враження, що в школі недобір і вас намагаються затягти в неї будь-якими способами. Або ж секретар просто не вміє розмовляти з клієнтами, а це говорить про те, що не професійний може бути не тільки секретар, а й інструктори - це вам точно не потрібно.

Зайву грубість теж не варто пропускати повз вуха. Це може означати лише одне - в вас не зацікавлені як в клієнті, школі все одно будете ви вчитися чи ні. Тут можна зробити один висновок - навчати вас будуть так само поверхнево, як і розмовляють. Таку школу теж відкидаємо.

Відповіді секретаря повинні бути лаконічні і докладні, навіть в тому випадку якщо ви задасте ну зовсім вже дурне питання. Адже ви тільки вирішуєте, яку автошколу вибрати, хочете вчитися і маєте повне право не знати і не розуміти.

Чому взагалі вчать в автошколі?

Є кілька етапів навчання. По-перше, ПДР і базові знання про пристрій автомобіля. По-друге, навички управління і руху в транспортному потоці різної інтенсивності. По-третє, вибір відповідного маршруту і облік факторів ризику. По-четверте, вміння оцінювати поведінку пішоходів і водіїв і передбачати ситуацію на дорозі. Все це навчання повинно допомогти відчути впевненість за кермом.

Ціна і оплата
Далі задаючись питанням, як вибрати автошколу, необхідно дізнатися всю інформацію про оплату. В середньому ціна скрізь однакова, десь трохи менше, десь трохи більше, невагома різниця не має значення. Але якщо ціна за навчання дійсно низька, не тіштеся тим заздалегідь, а навпаки будьте напоготові. Бувають такі випадки, коли доплачувати необхідно в процесі навчання, а за що доплачувати досвідчені аферисти придумають і подадуть всі так, що ви і оком моргнути не встигнете, а грошей в гаманці вже немає. Також відразу необхідно з'ясувати, як потрібно буде проводити оплату, частково або повністю. І розставити всі крапки над «і» про суму і кількість платежів.

Заняття в школі проходять в групі або індивідуально?

Як правило, теорію вивчають в групі з 10-20 осіб. А водіння проходить з інструктором індивідуально. Програма, схвалена Міністерством освіти, складається з 134 годин теорії та 56 годин водіння. Але двох однакових людей не буває. Тому буде краще, якщо в автошколі пропонують індивідуальний підхід до учнів. Наприклад, дозволяють прослухати пропущені лекції в іншій групі, особисто опрацювати з викладачем важку тему, взяти додаткові години водіння (причому без доплати).



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь