Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Осушувачі повітря

Сьогодні стало модним культивувати здоровий спосіб життя: активний відпочинок, правильне харчування, вживання чистої води. Але мало хто піклується про невід'ємну частину здоров'я - про повітря, найважливішим показником якого є вологість.

Кілька слів про те, що ж все-таки таке вологість. Ще з уроків фізики ми знаємо, що вологість - це кількість водяної пари, що міститься в повітрі. Показником вологості є його абсолютна величина, яка визначається вмістом води в газоподібному стані, що знаходиться в 1м в кубі повітря. Даний показник безпосередньо пов'язаний з температурою повітря, так як саме від неї залежить можливість вмісту води в повітрі. Прикладом може служити те, що в морозні дні, взимку повітря не включає в себе вологу, так як мінусова температура осушує повітря. Так само і навпаки - влітку повітря значно вологіше і важче.

Є ще один показник вологості - його відносне значення, яке є важливим при зіставленні вологості повітря на вулиці і всередині будівлі, при різних температурах. Підвищена вологість негативно впливає на загальний стан здоров'я. "Вологою" зимою холодніше, а влітку - спекотніше. Не секрет, що вологе відсирівше приміщення - це сприятливе середовище для розмноження бактерій і вірусів, які призводять до різного роду хвороб. Необхідно також відзначити, що підвищена вологість повітря згубно впливає на цілісність будівель, є причиною різних корозії і грибків. Весь час сирі стіни починають потроху руйнуватися. Для цього й існують осушители воздуха.

Побутові осушувачі повітря часто порівнюють з кондиціонерами, але осушувачі істотно економічніше і, звичайно ж, ефективніше. Найважливіший показник роботи осушувача - це продуктивність, яка визначається обсягом води, яка видаляється з повітря. Для побутових осушувачів цей показник становить близько 300л. / добу, тоді як для промислових осушувачів це значення перевищує кілька тисяч л. / добу. Суттєвим завданням побутових осушувачів є підтримка мікроклімату в приміщенні, забезпечення оптимального рівня вологості повітря.

Найбільшого поширення серед побутових отримали осушувачі повітря басейнів, які почали все частіше зустрічатися в заміських будинках і дачах. Басейни, особливо криті, є джерелом вологи в будинках, яка, як уже говорилося вище, вкрай негативно впливає не тільки на цілісну конструкцію будівлі і матеріалів, але, що є першорядним, погіршує самопочуття. Осушувачі широко застосовуються і в промисловості, де рівень вологості повітря дуже важливий для виробництва. Також осушувачі використовуються в різноманітних салонах, лазнях, компаніях займаються будматеріалами і ін.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь