Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати хорошу болгарку: 5 корисних порад

КШМ (кутова шліфмашина) здатна на багато що - з її допомогою можна шліфувати і зачищати робочі поверхні, полірувати і навіть різати тверді матеріали. Втім, функціональні можливості цього інструменту багато в чому залежать від правильності його вибору. Вибирати болгарку необхідно, перш за все, під свою руку - вона не повинна приносити дискомфорт і провокувати виникнення будь-яких труднощів у процесі експлуатації. Можете спробувати болгарку Зенит від магазину Profi Z.

Найважливіші параметри вибору

Природно, існує цілий ряд параметрів, про які варто пам'ятати в процесі вибору кутової шліфувальної машини. Перш за все, це:

  1. Розмір і загальна вага інструменту в робочому стані. Очевидно, що чим більше габарити пристрою, тим складніше ним управляти. Також від розмірів болгарки безпосередньо залежать цілі її використання - для роботи у важкодоступних місцях найчастіше застосовуються компактні (до 3 кг) моделі, для виконання в міру складних завдань (наприклад, штробления бетонних поверхонь) підходять середні КШМ (до 5 кг), а для різання арматури або цементних блоків найкраще вибрати великий агрегат (6-7 кг).
  2. Вартість. Ціна інструмента повинна бути об'єктивною - він просто не може коштувати менше, ніж матеріали, використані в процесі його виготовлення. Краще не ризикувати і віддавати перевагу аксесуарам з адекватними цінниками.
  3. Максимальний діаметр диска. Цей параметр - вирішальний у виборі шліфувальної машини. Найпоширеніші моделі болгарок, які використовуються в побуті, мають регулятор для зменшення, діаметр якого становить 12,5-13 сантиметрів.
  4. Підтримка функції електричного регулювання обертів. Для вирішення широкого спектра завдань (починаючи шліфуванням металу і закінчуючи різкою пластика) краще віддати перевагу болгарок, швидкість обертання диска яких можна налаштовувати самостійно.
  5. Захисні механізми. У роботі з будівельним інструментом дуже важлива безпека, саме тому пріоритет завжди залишається за моделями, оснащеними захисним кожухом, фіксаторами кнопок включення / вимикання, системою захисту від перевантажень.

Інструмент - це справжнє обличчя професійного майстра, тому підходити до вибору знарядь праці варто з особливою відповідальністю.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь