Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Використання міжкімнатних арок в інтер'єрі

Арка відноситься до архітектурних елементів і являє собою отвір або нішу в стіні з дугоподібною верхньою частиною. У домашньому інтер'єрі найчастіше використовують міжкімнатні арки з гіпсокартону. Вироби можуть бути як симетричними, так і асиметричними.

Особливості міжкімнатних арок

Основними перевагами міжкімнатних арок в домашньому інтер'єрі є:

  1. Функціональність. Арочний дверний отвір має властивість візуально розширювати житлову площу. Наприклад, об'єднавши міжкімнатною аркою кухню з сусідньою кімнатою або з коридором, створюється відчуття певного простору. Крім того, завдяки арці можна ненав'язливо розділити приміщення на дві зони, не використовуючи при цьому двері.
  2. Практичність. Арки замість дверей дозволяють вільно переміщатися по будинку без втрати часу на відкривання/закривання дверей. Це, природно, дарує відчуття приємної свободи.
  3. За допомогою арки можна зробити непомітними деякі похибки, допущені при плануванні квартири.
  4. Естетичність. Зміна звичайного прямокутного дверного отвору на арочний моментально перетворить кімнату. Вона буде виглядати нестандартно, а її елегантність додасть інтер'єру більш гармонійний і завершений вигляд.

До речі, якщо вас цікавить, як зробити арку, то радимо перейти за посиланням.

Але вибираючи міжкімнатну арку, слід враховувати такі деталі інтер'єру як:

  1. Розмір дверних отворів і площа приміщення.
  2. Висота стелі.
  3. Стиль інтер'єру.
  4. Призначення кімнати.

Як використовувати арку в інтер'єрі?

За допомогою арки можна здійснити красиве зонування простору, не забираючи будь-якої додаткової житлової площі. Формою арки та її додатковими декоративними елементами добре підкреслюється будь-яке стилістичне спрямування квартири. Крім цього, за допомогою арочного отвору можна оновити давно застарілий дизайн приміщення.

Для цього можна:

  1. У просторій квартирі зробити арочний отвір незвичайної форми, а ось для компактного приміщення краще підійде арка трохи ширша, ніж старий дверний отвір.
  2. Якщо є бажання візуально розширити арочний отвір, то краще за все використовувати світлі тони його покриття. З іншого боку, якщо потрібно її виділити, тим самим підкреслити деякі атрибути інтер'єру (за умови, що стіни будуть світлі), то тоді використовується арка в темних тонах.

Арочний отвір повинен підійти практично до будь-якого стилю оформлення квартири. Арка буде відмінно гармоніювати з класичним інтер'єром і з сучасним напрямком у дизайні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь