Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке автоломбард і як він працює

Автоломбард це організація, яка розраховує на автовласників, які збираються придбати чи закласти ТЗ в автоломбарді. Щоб перевірити автоломбард і переконатися, що він забезпечує можливість отримання грошових коштів у вигляді позик на певний період часу під заставу різних видів легкових і вантажних автомобілів, а також спецтехніки. Найбільше в таких ломбардах поширені позики під заставу автомобілів, але багато автоломбарди дають позики під заставу будь-яких видів транспорту. Якщо скористатися послугами автоломбарду доводиться вперше, то слід звернути увагу на його надійність. Аби розібратися в цьому, треба дізнатися, що першочергово для нього, якими пріоритетами він керується і як заробляє більшу частину прибутку від клієнтів. Способів розібратися в цьому багато, і всі вони будуть вказані і розібрані в статті. На сайті https://fgk.ua/avtolombard ви можете взнати, яку суму позики ви можете отримати в автоломбарді "Каштан".

Іноді джерело прибутку - це відсотки, які сплачує клієнт за отриману під заставу автомобіля суму. Іноді це є штрафи. Вони застосовуються до позичальника в разі прострочення оплати. В таких організаціях за автомобіль готові видати 60-70% від вартості транспортного засобу. Існують автоломбарди і іншого типу: вони отримують основний дохід з здійснення продажів не викуплених автомобілів.

Найбезпечніше вибирати автоломбард, власник якого отримує прибуток від відсотків позичальників. В цьому випадку можна буде переконатися в чесності намірів автоломбарду, який приймає автомобілі і оцінює їх за високою вартістю і під невеликі відсотки. Це означає, що він розраховує на швидкі виплати і на те, що власник зможе з ними впоратися. Основний прибуток в разі такого підходу для автоломбарду - постійний потік клієнтів, який невеликими відсотками, але зате величезною кількістю забезпечить достатній дохід власнику ломбарду. Зазвичай відсоток становить не більше 5. Іноді можна знайти мінімальний процентза користування грошима серед усіх автоломбардів, який становить всього 3% в місяць від загальної суми позики. Такі автоломбарди проводять дуже ретельну перевірку позичальника і ТЗ, прийнятого в заставу.

Коли позичальник повністю повертає автоломбарду суму позики з відсотками, він знову стає власником закладеного транспортного засобу. Є водії, у яких немає можливості залишити автомобіль на стоянці автоломбарду. Незважаючи на більш високий відсоток, вони звертаються до автоломбарду, які беруть транспорт в заставу, залишаючи власнику можливість його використання на весь період користування сумою позики. Але при цьому процентна ставка стає значно вище, що теж слід враховувати, коли необхідно зробити правильний вибір автоломбарду.

Аби автомобіль можна було залишити в якості застави, треба виконати ряд умов. Щоб автоломбард міг видати позику під заставу ТЗ, він повинен бути ліквідним і не мати юридичних обмежень.

Слід розуміти, що згідно із законом, з автомобілем теж не повинно бути проблем. Вся документація повинна відповідати певним параметрам, щоб можна було здійснити заставу.

Будь-якого позичальника, з яким укладається договір, автоломбард повинен ретельно перевірити. Також, важлива кредитна історія клієнта, щоб можна було з'ясувати наявність інших застав або кредитів. Всі ці перевірки, так чи інакше, пов'язані з визначенням платоспроможності позичальника.
Якщо вся перевірка проходить успішно і обидві сторони умови угоди влаштовують, автоломбард готовий надати позичальнику певну суму грошових коштів.

По закінченню терміну, якщо позичальник не в змозі оплатити кредит, ломбард отримує авто у власне користування і може реалізувати його. Продавати автомобілі доводиться на аукціонах за ринковою вартістю.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь