Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

10 головних правил для бджоляра

Щоб підтримувати хороші збори воску, меду, а також забезпечити швидке зростання пасіки потрібно дотримуватися ряду правил, які були отримані виходячи з досвіду вітчизняних бджолярів. Придбати медогонки та інший інвентар бджоляра можна тут: https://www.uley.in/product-category/medogonki/

  1. Чи варто віддавати перевагу сильним сім'ям. Після виставки навесні вони повинні мати вісім вуличок або більше. В період основного хабар сильна бджолина сім'я заповнює все гніздо з магазином, і в своєму числі вже повинна мати до десяти рамок з розплодом. Взимку ж, для хорошої сім'ї характерним є наявність від дев'яти вуличок бджіл.
  2. Слід постійно постачати в гнізда велику кількість корму. Слід залишати корм з розрахунку 18-22 кг - в зимовий період і 6-8 кг - у весняний період на одну сім'ю. Крім кормових запасів меду пасічнику слід мати страхувальні (п'ять кілограм на сім'ю). Їх заготовку слід робити в період основного взятку.
  3. Чи потрібно забезпечувати свою пасіку високоякісними комплектами стільників. В регіонах, де переважає середній хабарів, після вибракування стільників восени, необхідно мати як мінімум дванадцять гніздових рамок (з розрахунком на 1 сім'ю), а також десять магазинних рамок. У свою чергу, для районів з відмінною взятком, необхідно мати вдвічі більше магазинної суші.
  4. Утримувати бджіл бджолярам необхідно в теплих вуликах. У них повинні бути щільні стінки і не протікає дах. Взимку містити бджіл слід при температурі від двох до чотирьох градусів за Цельсієм, в сухих і утеплених зимівника.
  5. Кількість сімей слід збільшувати за допомогою відводків і при цьому використовувати ранні рої, отримані з сильних бджолиних сімей. До періоду головного хабар, нові бджолині сім'ї повинні бути рівними за силою з основними.
  6. Матки повинні бути молодше двох років; в рік можна міняти не більше половини всіх маток, які слід виводити із продуктивних бджолиних сімей.
  7. Правильно потрібно вибирати час для розширення гнізд бджіл. Не можна затримувати з червлених маток, а також перебоїв в бджолиної роботі через відсутність незайнятих осередків для меду.
  8. Всі роботи з утримання пасіки необхідно виконувати якісно і на совість. Бджолярам слід утримувати в хорошій чистоті всі гнізда. При цьому пасечная майданчик з приміщенням для виробництва повинні бути у відмінному порядку. Слід вчасно вживати заходів по боротьбі з бджолиними хворобами.
  9. Для пасіки слід вибирати сухе, безвітряної місце, по близькості якого масово виростають медоносні рослини.
  10. Кількість бджолиних сімей на точці має варіювати в межах від п'ятдесяти до сімдесяти штук. Майданчик пасіки повинен мати огорожу і посаджені на її території медоносні дерева.

Пам'ятайте, що при дотриманні цих правил, ви отримаєте гарні показники, а при невиконанні хоча б одного з них, рівень доходу значно знизиться.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь