Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Введення шкільної форми: за і проти

Останнім часом всіх почало цікавити питання про введення знову до навчальних закладів шкільної форми. Що вона дає: підвищує дисципліну, чи ж навпаки позбавляє індивідуальності? Якщо відповідь для вас одразу очевидна, то на сайті є хороший вибір шкільних форм.

 

Так чи треба шкільна форма сучасним дітям?

Щоб відповісти на це питання, я вирішила провести дослідження в нашій школі за допомогою анкетування. Склавши цікаві для мене питання в анкету, я роздав анкети учням з 1-го по 6-ий класи.

Всього на питання відповіли 115 учнів:

 

  1. учні 1-х класів - 27 осіб
  2. учні 2-х класів - 17 осіб
  3. учні 3-х класів - 19 осіб
  4. учні 4-х класів - 22 особи
  5. учні 5-х класів - 17 осіб
  6. учні 6-х класів - 13 осіб.

 

Проаналізувавши отримані дані по паралелях на питання »Чи хочете ви носити шкільну форму?» - так відповіли 93 людини, немає - всього 22. З відповідей видно, що чим старше учні, тим вони менше хочуть носити шкільну форму. Але якщо аналізувати результати в загальному по школі, то можна з упевненістю сказати, що шкільна форма треба учням теперішнього часу.

«Чи треба шкільна форма сучасним дітям?» Думаю, що - «так». Шкільна форма дисциплінує дітей. ... Але вона не повинна нас зрівнювати, вбивати в нас індивідуальність.

 

Тепер виникає наступне питання - «А яка повинна бути шкільна форма у сучасних учнів?»

 

Щоб відповісти на це питання, учням було запропоновано зобразити свій варіант шкільної форми. Хлопці нашої школи з радістю відгукнулися на таке завдання. Малюнки вийшли дуже різноманітними. Але в них є і багато спільного. Узагальнивши їх, я розробила свій варіант шкільної форми для учнів нашої школи. Разом з мамою ми втілили в життя наші малюнки. Ось така вийшла у нас шкільна форма!

 

Для дівчаток: спідниця, жилет, блуза.

 

Для хлопчиків: брюки, жилет, сорочка, краватка.

 

Колір ми вибрали нейтральний - сірий. На жилет я пропоную прикріпити значок із зображенням логотипу нашої школи.

 

Якщо міняти колір сорочки і блузки, а також дозволити замінювати їх водолазкою, то у дітей буде і індивідуальність, через відсутність якої багато хлопців проти носіння шкільної форми.

 

Шкільна форма повинна бути по сезону. Це повинен бути простий комплект шкільного одягу та аксесуарів, який можна комбінувати в залежності від сезону і погоди. Можна навіть внести кілька альтернативних варіантів шкільної форми, щоб діти мали можливість вибирати собі одяг на свій смак. Головне щоб форма була зручною, практичною і дешевою. Вона повинна бути зроблена зі смаком і з натуральних матеріалів. А найголовніше - щоб вона подобалася дітям!

 

Висновок

Проаналізувавши отримані дані, я прийшла до висновку:

 

По-перше, шкільна форма - це особа учня!

По-друге, шкільна форма привчає до порядку й дисципліни.

По - третє, в шкільній формі хлопці виглядають охайно, їм зручно і комфортно.

По - четверте, не потрібно думати вранці, в чому йти в школу.

Висновок: гіпотеза, поставлена ​​на початку моєї дослідницької роботи, повністю підтвердилася. На питання "Чи хочете ви носити шкільну форму?" 91 чоловік відповіли - та й лише 22 людини-ні. Тому, можна з упевненістю сказати, що шкільна форма нам зараз потрібна, що й треба було довести.

Моя гіпотеза підтвердилася - шкільна форма нам необхідна!

 

Додаток

Питання анкети:

Чи знаєте ви про те, що раніше учні носили шкільну форму? Як ви ставитеся до шкільної форми минулих років? Чи подобається вам зовнішній вигляд учнів у шкільній формі? Чи подобається вам зовнішній вигляд учнів початкових класів в нашій школі? Чи подобається вам зовнішній вигляд учнів кадетських класів в нашій школі? Чи хочете ви носити шкільну форму?



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь