Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати кондиціонер

На ринку сучасної техніки представлено безліч моделей кондиціонерів: віконні, мобільні або спліт-системи. Однак перевагу більшість споживачів віддає останнього виду, так як вони мають мінімальний рівень шуму, а також здатні зберігати постійну температуру в приміщенні незалежно від зовнішніх умов. При виборі варто враховувати кілька факторів, які значно впливають на необхідні характеристики. Великий вибір різноманітних кондиціонерів є на сайті Клімат Центру: climatcenter.com.ua.

Як вибрати кондиціонер в квартиру?
Квартира - це місце, де хочеться відчувати постійний комфорт, особливо в період спекотного літа. Щоб це здійснити, необхідно правильно розрахувати необхідну потужність кондиціонера. Для цього слід виміряти площу приміщення, врахувати висоту стель, кількість проживаючих осіб, кількість вікон, наявність техніки, яка виробляє тепло і безліч інших менш значущих характеристик. Як стає зрозуміло, врахувати абсолютно всі фактори практично неможливо. Однак існують приблизні значення, які допоможуть вибрати ту чи іншу модель.

Як правило, в магазинах побутової техніки використовується або одиниця холодопроизводительности, що обчислюється кіловатами, або британські теплові одиниці (BTU). Обидві вони за основу обчислень приймають площу. В результаті для достатнього охолодження кімнати 20 квадратних метрів, досить кондиціонера з потужністю 2 кВт або 7000 BTU, для 40 квадратних метрів - 3,5 кВт або 12000 BTU.

Також кондиціонери розрізняються за схемою роботи. Існують моделі з не інверторним або інверторним компресором. Різниця полягає в тому, що перші працюють до досягнення необхідної температури, після чого відключаються. Повторний запуск відбувається автоматично в момент, коли температура кімнати досягає певного встановленого максимуму. Другі ж працюють постійно, лише знижуючи інтенсивність охолодження і підтримуючи стабільну температуру протягом усього часу. Плюсом останнього типу є менше споживання енергії, а також відсутність перепадів температури і напруги в електромережі. Їх недоліком можна вважати велику вартість у порівнянні з інверторним.

Не варто забувати про додаткові функції. Наприклад, найбільш актуальною для кондиціонера в квартиру є можливість додаткової фільтрації, що дозволяє очистити повітря від шкідливих мікрочастинок, які можуть викликати алергію. Також часто клієнтів приваблює функція іонізації, яка допомагає вбивати бактерії і мікроорганізми, які розповсюджують інфекції та віруси.

Це основні характеристики, які слід враховувати при виборі кондиціонера для квартири.

Як вибрати кондиціонер для дому?
Вибір моделі для охолодження будинку має ряд особливостей. Зокрема, слід передбачити наявність більшої площі, декількох кімнат, а також можливі додаткові функції, які забезпечать комфорт.

Зручним рішенням є мульти-спліт-система, яка передбачає наявність декількох внутрішніх блоків, приєднаних до одного зовнішнього. Це дозволить охолоджувати або зігрівати відразу кілька кімнат, а управління температурою буде регулюватися окремо для кожного приміщення за допомогою пульта. Єдиною особливістю є необхідність працювати в одному режимі або охолодження, або опалення.

Також зручним доповненням для домашнього кондиціонера є наявність режиму роботи за таймером. Це дозволить заздалегідь планувати час включення і температуру охолодження.

Який вибрати кондиціонер?
Звичайно, при виборі того або іншого пристрою не можна забувати про фірму-виробника. Дорожчі бренди, давно працюють в цій сфері, готові з більшою відповідальністю поставитися до продукції, що випускається. Тому і гарантійне обслуговування, і заміна пошкоджених деталей буде проводитися в термін і без проблем.

Ось основні принципи, за якими слід вибирати модель кондиціонера.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь