Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У чому переваги гранітних пам'ятників?

Якщо ви недавно втратили близьку людину і роздумуєте над тим, який пам'ятник найкраще замовити на її могилу, то віддайте перевагу граніту. За ціною такі надгробки значно дешевші, ніж аналоги з мармуру, а якостями володіють чудовими. Гранітні пам'ятники здатні служити століттями, так як не бояться ні погодних умов, ні перепадів температур, ні опадів, ні механічних пошкоджень.

Сьогодні надгробні пам'ятники з граніту користуються підвищеним попитом. Вони відмінно себе показали за час експлуатації, про що можуть сказати ті, хто встановлював такі пам'ятник на могилах своїх родичів. Відомо, що в містах останнім часом орудують вандали. Так ось, пошкодити надгробок з граніту у них навряд чи вийде, так як цей матеріал відрізняється високою міцністю. Варто зазначити, що подробнее дізнатися про встановлення гранітних пам'ятників можна за даним посиланням.

Такі пам'ятники вибирають ті, хто не має можливості регулярно доглядати за могилою покійного родича. Так, якщо ваш близька людина знайшла останній притулок в іншому місті, куди ви можете приїжджати не частіше ніж раз на рік, а то й на кілька років, то пам'ятник з граніту стане найкращим рішенням. Щоб привести його в порядок після тривалої відсутності, вам достатньо лише витерти пил з поверхні пам'ятника. Ви також можете заказать памятник из гранита і плиту, якщо не хочете, щоб на могилі розростався бур'ян.

З приводу того, що пам'ятник змінить колір, можете навіть не переживати. Справа в тому, що граніт відрізняється високою щільністю, завдяки чому його колір залишається незмінним. Наприклад, без постійного догляду пам'ятники з мармуру, які дорожчі за ціною, часто жовтіють. Зате граніт залишається незмінним.

Відзначимо, що граніт може бути різних кольорів. Компанії, які спеціалізуються на виготовленні елементів ритуальної архітектури, пропонують своїм клієнтам червоний, рожевий, сірий, зелений і навіть жовтий матеріали. Вибір залежить від смаку. Питання з приводу того, наскільки довго збережеться відтінок, саме по собі неактуальне, так як він залишиться початковим, яким би випробуванням не піддавався пам'ятник.

Висока щільність також сприятливо позначається на водостійкості граніту. Так, якщо ваша близька людина похована в регіоні, де спостерігається велика кількість опадів, зупиніть свій вибір на гранітному варіанті, так як він абсолютно не боїться води. Як відомо, інші матеріали руйнуються від великої кількості вологи, але граніт - це виняток.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь