Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Які бувають брокери

Кваліфіковане посередництво потрібно в різних сферах, відповідно, брокери спеціалізуються в певних галузях:

  1. Фінансовій - в цій сфері працюють особи, які ведуть посередницьку діяльність, безпосередньо пов'язану з обігом грошових коштів. До них відносять біржових брокерів, фінансових аналітиків, а також агентства і фірми (юридичної особи), які надають консалтингові послуги. Про одного за таких брокерів можна почитати тут: forex-helper.ru.
  2. Нефінансовій - в цій категорії зайняті ті, хто не виконує жодних потоки грошових коштів безпосередньо, зате допомагає активно використовувати ці ресурси. До цієї категорії зараховують брокерів, що займаються нерухомістю та митницею, а також аналітичні консалтингові групи і різні юридичні компанії.

У цих двох великих категоріях працюють вузькопрофільні фахівці:

  1. Брокер на ринку цінних паперів. Зазвичай це юрособа-посередник, яка має право виробляти від власного імені різні операції з цінними паперами, що належать клієнту. Оплату при цьому виконує власник облігацій, чеків, векселів, депозитарних розписок, ощадних сертифікатів і т. д. Підставою для такого роду діяльності вважається договір, попередньо укладений з замовником.
  2. Представляючий брокер. Незалежне фізична або юридична особа. Приймає заявки замовників для оформлення різних угод на біржі. Важливий нюанс полягає в тому, що цей брокер не веде клієнтські рахунки і, відповідно до договору, не має права на прийом матеріальних цінностей або грошей для сплати боргу.
  3. Бізнес-брокер. Може бути як фізичною особою, так і юрособою. Це посередник, який співпрацює з продавцем і покупцем вже існуючої компанії. Він бере участь в процесах злиття або дроблення бізнесів.
  4. Авіаброкер. Працює в сфері повітряних перевезень. Теж може бути не тільки фізособою, а й юрособою. Бронює чартерні рейси; фрахтує, страхує літаки (вертольоти) і вантажі, які доставляють авіатранспортом. Чи не володіє повітряними судами, але співпрацює з перевізниками, які надають їх в потрібний час.
  5. Кредитний брокер. Місце роботи - ринок фінансів. Виконує функції посередника між позичальником і банком. До його послуг вдаються, якщо фізичній або юридичній особі потрібно оформити кредит.
  6. Лізинговий брокер. Як нескладно здогадатися з назви, це посередник при укладанні угод довгострокової оренди або кредитування. Такий фахівець глибоко і детально аналізує цей ринок, налагоджує зв'язки з фірмами, які доставляють вантажі, і постачальниками. Його завдання - прискорити і оптимізувати взаємодію учасників кожної угоди - замовника, постачальника і, звичайно, лізингової компанії.
  7. Біржовий брокер. Володіє правом торгувати акціями, проводити операції з валютами, дорогоцінними металами, бінарними опціонами, криптовалюта і так далі. Спеціаліст, який працює в цьому напрямку, аналізує світовий економічний ринок - його різні індекси і показники. Головне завдання - так розпорядитися грошима клієнта, щоб той отримав прибуток.
  8. Митний брокер. Спрощує для клієнта процедуру транспортування будь-якого вантажу через державний кордон. Його допомога істотно скорочує час, який необхідно витратити на оформлення супровідних і дозвільних документів для експорту та імпорту товарів. Послугами такого професіонала можуть користуватися як фізичні, так і юридичні особи.
  9. Брокер з нерухомості. Оформляє угоди, що стосуються оренди або продажу житлових і нежитлових приміщень та будівель: квартир, будинків, промислових приміщень. Оплата за його послуги - не тільки комісійні. Найчастіше він називає фіксований тариф. Його допомога надається дуже до речі і в маленьких, і в великих містах.
  10. Страховий брокер. Вибирає для клієнта найбільш відповідну компанію, яка надає страхові послуги. Налагоджує з нею зв'язку, веде переговори. Оплату такий фахівець отримує після завершення угоди. За відгуками, в деяких випадках обійтися без страхового брокера зовсім не можна.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь