Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Руйнуємо міфи. Після якого пробігу потрібно терміново міняти свічки запалювання

Автолюбителі постійно сперечаються щодо свічок запалювання. Основна суперечка пов'язаний з їх заміною, через який пробіг необхідно провести заміну. Одні вважають що потрібно міняти мало не кожні 20 тисяч кілометрів, інші стверджують що можна проїхати всі 100 тисяч кілометрів.

Але ж свічки бувають різні. Самі звичайні ходять не дуже довго, а ось платинові можуть пройти значну кількість кілометрів без всяких проблем. Придбати свічки і запчасти для иномарок можна в Оптимал Авто.

Практично по всіх довідниках по експлуатації написано, що свічки необхідно міняти на кожному ТО. А ТО ці в середньому робляться раз в 20 тисяч кілометрів, що дуже мало. Робиться це для того, щоб нажитися на нас з Вами, адже в офіційному сервісі ця процедура платна.

При заміні свічок потрібно орієнтуватися не тільки на пробіг машини, але і на інші чинники, такі як: умови експлуатації машини, режим експлуатації. Але найважливіше - стан самих свічок. Багато хто думає, що вона справжні професіонали і можуть визначати стан свічок на око, запах і т.д. Але зовнішні ознаки не завжди правдиві, деякі взагалі викидають свічки відразу після виявлення коронарного плями. А його виникнення, між іншим це нормальне явище при експлуатації.

Але от якщо на свічках виявляється нагар, кіптява, або відверті пошкодження, то тоді варто поміняти. Але потрібно розуміти, що проблема не завжди може критися в самих свічках, і про всяк випадок краще звернутися до фахівця, який підкаже що не так. Тому і виникають міфи, що свічки можуть проїхати мало не сотню тисяч кілометрів.

Ні, ну проїхати то, вони проїдуть, але ось як це вплине на двигун? Якщо вчасно не замінити свічки запалювання, то двигуну може бути завдано серйозної шкоди. До того ж, якщо свічки сильно «втомилися» то витрата палива зросте, а потужність навпаки, знизиться.

Якщо у Вас виникли підозри, що свічки потребують заміни, або Ви помітили якісь проблеми, і пов'язуєте їх зі свічками, то найкращим варіантом буде з'їздити в автосервіс, щоб Вам все прояснили. Так як заміна свічок - це досить індивідуальна процедура, адже все експлуатують машину по різному. В принципі немає нічого страшного, якщо Ви заміните свічки раніше встановленого терміну, але от якщо пізніше, тоді можна нашкодити мотору і своїй кишені.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь