Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Правильна посадка на велосипеді

Від того, як райдер сидить на транспортному засобі, залежить легкість управління велосипедом, його швидкість, гарантує рівне дихання і зробить навантаження на м'язові групи рівномірною. Крім загальних правил по положенню корпусу, рук і ніг на велосипеді, існує ряд порад по посадці для певного виду байка. Придбати велосипед і все необхідне для нього можна на сайті https://lisoped.ua.

Важливий фактор, що впливає на зручність при катанні - правильно підібраний розмір велосипеда.

Основні правила
До основних правил можна віднести наступні пункти.

  1. Багато починаючі райдери і велолюбителі при їзді в сидячому або стоячому положенні залишають одну ногу нижче іншої. Положення неправильне, так як стає причиною відсутності балансу ваги велосипедиста, підвищує ризик зачепа за яку-небудь перешкоду опущеною вниз педаллю. Слід педалі на одному рівні, щоб стоп були паралельні один одному.
  2. Коли велосипедист переносить весь власну вагу з сідла на ноги, існує небезпека, що стопи можуть злетіти з педалей під час подолання перешкод. Щоб цього не сталося, потрібно опустити п'яти трохи нижче шкарпеток. Такий прийом дає стабільність в їзді.
  3. Для простого проходження перешкод не рекомендується залишати ноги випрямленими.
  4. Руки потрібно також злегка зігнути для того, щоб ефективно проходити перешкоди.
  5. Дивитися на переднє колесо - не найкраща ідея. Так підвищується ймовірність не помітити якісь перешкоди далі перед собою. Велосипедисту слід направити погляд туди, куди він прямує.

Підбір розміру байка
Насамперед потрібно визначити потрібну висоту рами. Транспортний засіб розміщується між ніг. Стопи повністю ставляться на підлогу. Від верхньої труби рами до пахової області має бути не більше 5 сантиметрів. Для маунтінбайков допустима відстань - 10, а при скошеної рамі варіюється до 15.

Після того, як обрана рама, потрібно детально вивчити сідло, його конструкцію і систему настройки. Також важливо розглянути можливості керма. Ці два елементи байка надають більший вплив на посадку райдера.

Навіщо потрібно вставати на байку
При сидячому положенні на велосипеді або половина, або велика частина ваги райдера доводиться на сидінні. Всі удари, одержувані при подоланні перешкод, проходять через колеса і байк безпосередньо до велосипедиста, що позбавляє його можливості комфортно відчувати себе в сідлі і повністю керувати транспортним засобом.

При спуску з гори через ці причин можливе падіння. Якщо встати, можна задіяти кінцівки для додаткової амортизації ударів, що зменшить шанс на падіння.

На закінчення
Дотримання правил розташування рук, ніг і корпусу на транспортному засобі, що відповідають його виду, гарантує комфортне катання і просте управління велосипедом. Правильній посадці на велосипеді повинні супроводжувати підібраний за розміром байк, зручна екіпірування велосипедиста.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь