Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Тендери і держзакупівлі в Україні

На сучасному ринку існує маса інноваційних методів проведення торгівлі. Максимально комфортні і ефективні методи на сьогоднішній день - це тендери, які проводяться через інтернет.

Поняття "тендер", має на увазі під собою конкурентну цивілізовану боротьбу, представлену конкурсом, де кожен учасник пропонує свої послуги, товари, роботу на певних умовах.

Законної бази даний термін так і не придбав, і до сих пір не вживаємо в офіційних документах, що не скажеш про повсякденне життя. Найчастіше, поняття "тендер" замінюють поняттям "аукціон" або "конкурс".

Між поняттями "тендер" та "аукціон", існують невеликі відмінності. При проведенні аукціону, учасники мають можливість бачити умови ціни на послуги своїх конкурентів, і, завдяки цьому, регулювати свої умови і ціни.

За участі в тендері, ця можливість не надається, і кожен замовник надає свою індивідуальну пропозицію.

Плюси тендерів
У використанні електронних торгів, є значні переваги як для замовників, так і для постачальників:

Значна економія часу і коштів при пошуку потрібних варіантів;
Малий обсяг необхідної документації для початку роботи подачі заявок;
Оперативність в організації роботи;
Можливість отримання клієнта, незалежно географічного положення та організаційно-правової форми;
Мінімальна інформація про постачальника, що забезпечує об'єктивність у виборі переможця.

Тендери та сервіси держзакупівель
На ринку держзакупівель, тендери займають лідируючі позиції. В Україні існує безліч сервісів держзакупівель, і вибирати з них можна довго, адже кожен з них пропонує максимально спрощені і вигідні умови.

Електронний майданчик Smarttender представляє сервіс держзакупівель Прозорро, який є універсальним майданчиком публічних закупівель України. Тут можна знайти інформацію як для замовників, так і для постачальників і зробити це не важко. Оформити заявку тут дуже легко, досить просто пройти невелику реєстрацію і заповнити просту анкету. За допомогою Prozorro ви можете отримати якісний товар за найнижчою ціною і в найкоротші терміни.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь