Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Коротко про те, як вибрати відеокарту правильно

Сучасний ринок готовий запропонувати користувачеві величезний вибір самих різних відеокарт. Так, можна вибирати, виходячи з товщини гаманця, або з реальної потреби. У більшості випадків, це вибір не з легких і часто є компромісом між бажаним і тим, що можна реально собі дозволити.

Як же вибрати відеокарту правильно?

Перш за все, варто зрозуміти, для чого взагалі вам потрібна нова відеокарта. У тому випадку, якщо немає планів редагувати відео, проводити час за іграми і використовувати додатки з підтримкою 3D, то можна обійтися взагалі вбудованою графікою системи. Хорошим варіантом є выбор Б/У видеокарты за привабливою ціною

Недорогі карти підійдуть тим, хто грає в простенькі іграшки і дивиться ролики в 4К. Картки середнього рівня не розорять, але дадуть можливість грати практично в усі свіжі ігри на середніх налаштуваннях.

Преміальний сегмент більш витратний, але дозволяє грати без проблем і лагів  в усі ігри з роздільною здатністю до 4К. Для ще більш продуктивних завдань, пов'язаних з розробкою і моделюванням, підійдуть професійні карти, ціни на які є дуже високими.

Важливим фактором, що визначає вибір, є вартість відеокарт:

  1. Так, картки бюджетного сегмента можна придбати за 2 500 - 3 500 грн.
  2. Є сенс придивитися до трохи більш продуктивних карт з цінником 4 000 - 5 000 грн.
  3. Це хороший компроміс для тих, хто не бажає витрачатися на більш дорогі карти з ціною в 6 000 - 10 500 грн.

Карти сегмента «хай-енд» обійдуться ще дорожче. Якщо ви зважилися на покупку такої карти, то віддасте не менше 15 000 грн. Це мінімум. Максимум же проглядається на рівні 40 000 грн і навіть більше.

Важливо зіставляти роздільну здатність свого монітора і карти для обробки відео. Чим вища роздільна здатність, тим потужніша потрібно карта.

Крім того, зіставлення потрібно зробити і з наявними центральним процесором. Зустрічаються випадки, коли навіть дуже дорога карта не розкриває свого потенціалу через те, що процесор відверто слабкий. При виборі карти варто дотримуватися такого правила - процесор і відеокарта повинні бути з одного цінового сегмента. Це забезпечить оптимальну для них сумісність і продуктивність.

Варто приділити перед покупкою час вивченню номенклатури сучасних відеокарт. Почавши розбиратися в модифікаціях карт по символам в їх позначеннях, можна зробити максимально правильний вибір. У мережі повно інформації про це і вона буде, безумовно, корисна тим хто не бажає допускати помилок.

Ну і кілька важливих порад наостанок. Найрозумніше, купувати відеокарту в магазині, а не у випадкових продавців. Офіційна точка продажів дасть вам гарантію, що дозволить уникнути проблем, якщо «щось піде не так». Ну, а просунуті користувачі, можуть заощадити, зробивши покупку в зарубіжних інтернет-магазинах.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь