Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибір покрівельного матеріалу для даху

При будівництві заміського будинку перед господарем в певний момент постає питання вибору покрівельного матеріалу. Різноманітність і представлений асортимент в будівельних магазинах змусить розгубитися навіть досвідченого майстра. У сьогоднішній статті мова піде про вибір будівельного матеріалу, без якого завершення даху будинку неможливо. Компанія КМУ допоможе вам підібрати і виготовити покрівельні матеріали.

Листові покрівельні покриття

Перевага листових покрівельних матеріалів в простому і швидкому монтажі, з укладанням покрівлі впорається навіть недосвідчений слюсар або будівельник. Недолік листових покрівельних матеріалів в непластичною, даху зі складною конфігурацією до цієї категорії не підійдуть.

  1. Металочерепиця. Найбільш популярний листовий покрівельний матеріал, улюблений будівельниками за міцність, простоту монтажу і доступність. Металочерепицю дозволено укладати навіть на старий покрівельний матеріал. Єдиний недолік - відсутність шумоізоляції.
  2. Азбестоцементний шифер. Традиційні шиферні листи прості в укладанні, не горючі, мають якісним показником звукоізоляції. Недолік - не вщухають суперечки про безпеку застосування азбестових з'єднань через токсичність випарів.
  3. Ондулін. Рідко застосовується для оформлення даху житлового будинку, частіше - в будівництві господарських будівель. Зовнішній вигляд ондулина не найпривабливіший, а під впливом сонячних променів він ще і змінює забарвлення з плином часу. Однак, ондулін - легкий матеріал, простий в монтажі, дозволений для укладання на старе покриття, за що і користується популярністю.
  4. Профнастил. Матеріал схожий по позитивним і негативним якостям з металочерепицею, тільки щодо профнастилу діє ще один недолік - сумнівний зовнішній вигляд.
  5. Фальцева покрівля. Являє собою металеві листи, що з'єднуються між собою спеціальним способом. Технологія укладання фальца складна, вимагає роботи професіоналів, матеріал не протікає, не змінює забарвлення, не реагує на явища навколишнього середовища. Але через високий показник теплопровідності і низькою шумоізоляції - цей вид покрівельного матеріалу практично не використовується в будівництві житлового будинку.

Штучні покрівельні покриття

Штучні покрівельні матеріали представлені кількома видами черепиці зі змінною тільки якісним складом. Керамічна черепиця (як і цементно-піщана черепиця) має високі показники тепло- і шумоізоляції, пожежобезпечна, стійка до впливу атмосферних опадів. Сланцева черепиця - повністю натуральний матеріал, застосовується для завершення елітних будівель. Композитна черепиця - новий і недешевий матеріал, але вже полюбився за високі експлуатаційні характеристики, зовнішній вигляд і тривалий термін служби. М'яка бітумна черепиця використовується при складних конфігураціях дахів, у яких інші матеріали не здатні впоратися із завданням.

Вибираючи матеріал для покрівлі будинку, грунтується на суворість клімату, фінансових можливостях, зовнішній вигляд матеріалу, а також враховуйте складність монтажу і необхідність виклику бригади фахівців.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь