Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Для чого потрібна пароізоляція покрівлі

У житлових приміщеннях постійно відбувається циркуляція водних парів, що утворюються процесами життєдіяльності людини. Тепле повітря, насичене парами, піднімається вгору і накопичується під стелею. Відбувається дифузія, тобто проникнення молекул води через негерметичний матеріал стелі всередину утеплювача. Вода заповнює пори теплоізоляційного шару і накопичується там. Добравшись до гідроізоляційного шару під покрівельним покриттям, волога конденсується у вигляді інею, а при інтенсивному зниженні температури повітря утворює кірку льоду, повністю проморажівая утеплювач. При підвищенні температури лід тане, що утворилася волога розмиває все внутрішнє наповнення покрівлі. Утеплювальний матеріал або повністю приходить в непридатність, або значно втрачає властивості теплової ізоляції. Так виглядає таблиця залежності підвищення теплопровідності утеплювача від ступеня зволоження.

Відсоток зволоження / Підвищення теплопровідності

1,0% / 32%;
2,5% / 55%;
5,0% / 100%.
Таким чином, при зволоженні утеплювача всього на 5% відбувається зниження його теплоізоляційних властивостей вдвічі.

Від пара обов'язково потрібно захищати поверхні, які поділяють «теплі» і «холодні» зони.

З зволоженням внутрішнього простору покрівлі пов'язані і інші неприємні ефекти: загнивання дерев'яних балок, грибкова цвіль, корозія металевих напрямних.

Щоб не допустити проникнення пара в теплоізоляцію, накопичення вологи в утеплювачі і будівельних конструкціях, а також для полегшення виведення надлишків пари назовні, використовується пароізоляція або паробар'єр. Придбати його можна, наприклад, в магазині Krambud: https://krambud.com.ua/, де також є багато інших покрівельних матеріалів.

Паробар'єр - це спеціальні будівельні плівки і матеріали, призначені для захисту теплоізоляції і несучих конструкцій від проникнення пари, освіти в них конденсату.

Всі сучасні плівки і мембрани для пароізоляції покрівлі легко монтуються і кріпляться своїми руками. Кріпиться паробар'єр до несучих конструкцій з внутрішньої сторони цвяхами, саморізами зі своїми герметичними прокладками або будівельними скобами за допомогою степлера. Стрічки пароізоляційних плівок і мембран укладаються внахлест, з допуском не менше 10 см. Всі шви повинні бути ретельно проклеєні будівельним скотчем для отримання суцільного герметичного поля.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь